תשובה

  • אי העברת סכום הפנסיה, חלק העובד וחלק המעביד
    סמדר | 18/02/2010 16:22

    אני עובדת סוציאלית בעמותה ולאחרונה הסתבר שכפי הנראה לא הועברו סכומים מזה מספר חודשים לקרן הפנסיה בחברת "הפניקס", הן חלק העובד והן חלק המעביד. 1. לפי מיטב הבנתי אי העברת חלק העובד - גובל בפלילים, האם אכן כך? 2.האם אני זכאית להלנת שכר בגובה 20% לחודש עבור סכומים אלו (גם הסכומים שהם חלק העובד וגם חלק המעביד)? 2. במידה ואני מחליטה להתפטר, האם אני זכאית לפיצויי פיטורין - עקב "הרעת תנאים". תודה, סמדר

    • תשובה
      עו"ד נופר חן | 18/02/2010 21:53

      אי העברת הפרשות לקרן הפנסיה, אכן גובל בפלילים. מדובר כאן בגניבה פר-אקסלנס. תוכלי להתלונן על המעביד בקו הפתוח של משרד התמ"ת. שם יפתחו נגדו חקירה פלילית, אשר בסופה יוחלט אם להגיש נגדו כתב אישום. ובנוגע לזכותך להתפטר- אכן מדובר כאן בהרעת תנאים, המזכה בפיצויי פיטורים. הייתי מציעה ליידע את המעסיק בכתב על ההפרה וליתן לו לתקנה לאלתר, בתוספת פיצויי.

      • בהמשך לתשובתך בנוגע לאי העברת המעביד את חלק העובד
        סמדר | 19/02/2010 19:41

        שלום רב, תודה על תשובתך. האם אני זכאית להלנת שכר במקרה זה? אשמח לקבל את הפרטים של הקו הפתוח של התמ"ת, טלפון, דוא"ל וכתובת מלאה. בנוסף, אני אחראית על כ- 100 מטפלות בקשישים וגם להן לא הופרשו הכספים לקרנות הפנסיה. האם אנו זכאיות להגיש תביעה קולקטיבית או תביעה ייצוגית? תודה סמדר

        • תשובה
          נופר חן, עורכת דין****צונר ע"י המערכת***** | 21/02/2010 23:31

          היי סמדר. כן, פנסיה שנגבתה ולא שולמה ליעדה, נחשבת כשכר מולן. בנוגע לתמ"ת- הייתי מציעה לחכות עם זה קצת- ובייחוד אם בכוונתך להגיש תביעה. ובנוגע לתביעה- בהחלט אפשר להגיש כתביעה ייצוגית. ****צונר ע"י המערכת*****