הריון - דיני עבודה

  • הריון
    רוז | 17/02/2010 22:31

    שלום אני מתחילה לעבוד בשבוע הבא, אני בחודש השני להריוני, אני מפחדת שהמעסיקים ידעו שאני בהריון לפני שאני מגיעה לחודש החמישי _(בגלל שאני עוברת תקופה קשה בתחילת ההריון) ואז ינסו לפטר אותי, האם יש תהליכי משפטי או חוק ששומר על זכות נשים בהריון בחודשים הראשוים?? עוד שאלה: במקרה שהם ידעו רק בחודש חמישי, האם יהיה לי זכויות כמו כל עובד אחר??? תודה

    • הריון - דיני עבודה
      עו"ד דרור חייק | 18/02/2010 07:28

      מותר לעובדת לא לספר למעסיקה שהיא בהריון אין כלל קשר לחודש חמישי - פשוט מחודש חמישי אין להעסיק עובדת בהריון שעות נוספות אם ממילא אינך עובדת שעות נוספות אינך צריכה לספר גם בחודש חמישי (אם מישהו לא ישים לב עד אז...) אין זכויות המגינות עלייך עד שתשלימי חצי שנת עבודה אמנם עובדות רבות מפוטרות לפני כן אך במצב בו הן המצליחות להוכיח כי הפיטורים הם עקב ההריון (סמיכות זמנים למשל בין הגילוי לפיטורים) בית המשפט פוסק פיצוי לטובתן בכבוד רב דרור חייק, עו"ד

    • הריון ועבודה
      עו"ד אמיר טנא | 18/02/2010 08:47

      שלום רב, כמובן שאין לך חובה לספר למעסיק על הריונך בשלב זה. אם יוודע למעסיק שאת בהריון והוא יחליט לפטרך ניתן לתבוע בשל פיטורים שלא כדין. ביה"ד לעבודה נוטים לקבל טענות עובדות בהריון, אשר פוטרו בסמוך ל"גילוי" ההריון על ידי המעסיק, כי הפיטורים נעשו שלא כדין ובשל ההריון. כמובן שיש לבחון את הנסיבות הספציפיות של כל מקרה. אבל למה לרתום את העגלה לפני הסוסים, התחילי לעבוד ושיהיה בהצלחה. בברכה, אמיר טנא, עו"ד