אי תחרות - דיני עבודה

  • עבודה בכשכיר ועצמאי במקביל, איסור בחוזה עבודה.
    עמית | 17/02/2010 21:02

    כתוב לי בחוזה : "העובד יקדיש את כל זמנו, מרצה וכושר עבודתו לקידום עניני החברה ותועלתה, ולא יהיה רשאי לעבוד בכל עבודה אחרת בין אצל מעסיק אחר ובין בעבודה עצמאית, בין בשכר ובין בלי שכר, אלא אם כן ניתנה לכך הסכמת החברה בכתב ומראש".  אני כרגע עובד כשכיר עם חוזה גלובלי ורוצה לעבוד גם כעצמאי, על פי הסעיף הזה אסור לי? גם על פי החוק?עוד דבר שאף פעם לא הבנתי, ישנם כמה סעיפים שמדברים על מה מותר ומה אסור אחרי שאני עוזב את החברה. מתחייב לא לעבוד 6 חודשים בבית תוכנה או בחברת מדיה וכו' וכו'.איך אפשר לאכוף את זה? הרי זה אבסורד שמחייבים אותי על משהו אחרי שהחוזה ביננו נגמר, מה הקטע? הפחדה?

    • אי תחרות - דיני עבודה
      עו"ד דרור חייק | 18/02/2010 07:18

      קודם כל - חתמת על כל התנאים שנראים לך לא הגיוניים? אתה חייב לקיים אותם - זו נקודת המוצא, החוזה מחייב. אכן אסור לך עפ"י החוזה לעבוד במקביל כעצמאי, מן הסתם אם תעבוד כעצמאי מול אותו מעסיק בלבד הוא לא יגלה התנגדות ותקבל את אישורו אי תחרות חצי שנה לאחר שהחוזה נגמר לגיטימית בהחלט. האם ניתן לאכוף אותה? תלוי באילו נסיבות הסתיים החוזה (פוטרת או התפטרת), איזו הכשרה עברת על חשבונם, לאילו לקוחות פנית וכו בכבוד רב דרור חייק, עו"ד