מכתב פיטורים - דיני עבודה

  • פיטורי עובד
    רייב | 17/02/2010 11:24

    שלום לכולם. אני עוסק מורשה עוסק בשיפוצים ואיטום. מרבית העסק מתבסס על עבודה שלי ולאורך רוב השנים (10 שנים אחרונות) אני מעסיק עובד או שניים על בסיס יומי, עבור רובם זו עבודה זמנית. בשלוש השנים האחרונות יש לי עובד שמקבל גם הוא את משכורתו על בסיס יומי. בחודש האחרון נוצר מצב בו כמעט לא היתה לי עבודה ואת העבודה שהיתה ביצעתי לבד. לפני כשבוע התקשר אלי העובד וטען שהוא דורש משכורת גלובלית על בסיס חודשי או מכתב פיטורין. לטענתו את מכתב הפיטורין הוא מבקש רק על מנת לקבל דמי אבטלה. מעולם לא נתקלתי במצב כזה ולא כל כך ברור לי מה עלי לעשות. אני לא מעוניין לתת משכורת גלובלית. מה קובע החוק? האם אני חייב לפטר אותו על פי דרישתו או שמדובר ברצון העובד להתפטר? אני גר באזור קטן וכבר שומע שהוא מתכוון כמובן לתבוע את דמי הפיטורים במלואם. אשמח אם תוכלו להבהיר מעט את התמונה ולהנחות אותי כיצד להתקדם. תודה ויום טוב

    • מכתב פיטורים - דיני עבודה
      עו"ד דרור חייק | 17/02/2010 16:43

      קודם כל רצוי לקבל ייעוץ משפטי קצת יותר מקיף מתשובה כללית בפורום אם תתן לו מכתב, גם אם הוא "רק בשביל הלשכה" - הוא יוכל להשתמש בו כדי לקבל ולתבוע פיצויים מלאים ממך (וגם "תסבן" את ביטוח לאומי על הדרך) אל תעשה זאת אינך חייב להעביר את העובד לשכר על בסיס גלובלי עם זאת, כאשר אינך מספק לעובד עבודה בהיקף לה הוא רגיל מדי חודש זה שקול לפיטורים בפועל לכל דבר ועניין ועליך לקחת זאת בחשבון בכבוד רב דרור חייק, עו"ד

      • תודה על התגובה המהירה  לת
        רייב | 17/02/2010 18:13