חזרה לאחר לידה - דיני עבודה

  • פיטורים ממקום עבודה
    אב | 16/02/2010 19:36

    כיום אני נמצאת לקראת סוף חופשת הלידה שלי (סוף החודש השלישי לחופשה). לפני למעלה מחודש במהלך שיחת חולין עם מעסיקיי, הודיעו לי שמפאת המצב הכלכלי פעילות המשרד הועברה למשרד קטן יותר וככזה אין בו מקום לאכלוס עבורי בתפקידי הנוכחי. הוצע לי, באם אהיה מעוניינת במשרת פקידה (מדובר בהחלט בירידה בתפקיד), עם שעתיים יותר ובשכר זהה. נמסר לי לחשוב על כך ולמסור תשובה. אני עובדת כשמונה שנים במקום הנ"ל, והייתי רוצה לדעת את זכויותיי במקרה שאסרב להצעה. באם תוכלו לסייע בתשובה מהירה אודה.

    • חזרה לאחר לידה - דיני עבודה
      עו"ד דרור חייק | 18/02/2010 07:47

      על מעסיקך להחזיר אותך לעבודה באותם תנאים שקיבלת לפני הלידה, מבחינת היקף משרה, שכר, תנאים, מעמד וכו' (לאו דווקא לאותו תפקיד) את מתארת מצב שונה ואסור למעסיק לעשות זאת לכן עומדת לך הזכות לסרב אם בכל זאת מתאים לך התפקיד החדש ובלבד לחזור לשוק העבודה את יכולה לדרוש ממנו תוספת שכר בכבוד רב דרור חייק,עו"ד

      • המשך שאלה
        אב | 18/02/2010 09:00

        כשאכן סירבתי להצעה, נמסר לי שעליי להוציא מכתב התפטרות... ציינתי שעל פי חוק מגיע לי שכר עבור שישים יום + חודש הודעה מוקדמת בהם קיים איסור לפטר אותי אבל כאמור..הם רואים זאת כהתפטרות לצורך טיפול בילד..מה לעשות ??