לא לחתום על שום דבר!

  • בקשה להתר פיטורים של אישה בהריון
    אור בר | 16/02/2010 16:34

    שלום , אני בהריון ועובדת בחברת פרוייקטים למעלה משנה , בתחום של ניתוח מערכות . החברה לא מוצאת לי פרוייקט וכחלק מתהליך הפיטורין פונה לתמ"ת לבקש אישור . אני מתבקשת לחתום על מסמכים שבהם יודעת שהמעסיק פנה לבקשת התר .במכתב הפנייה לתמ"ת מסופר שהרצון לפטר אותי אינו קשור להריון אלא רק לעובדה שהחברה הפסידה במכרז ובגלל זה נאלצת לפטר עובדים ( מה שנכון חלקית , כי לחלק מהם כן מצאה ) . 1. האם זה חלק מן התהליך ? 2. האם אין בעיה בחתימה שלי עליו ? 3. האם כדאי לרשום הערות כבר בשלב הזה או לחכות לשימוע ? ( למשל שהתאריך של המכתב הוא 1.2 אבל תאריך הבקשה הוא 15.2 , למשל שלחלק מהעובדים כן מצאו פרוייקט אחר ולא כולם פוטרו , למשל שאני חד הורית , בת 46 .. ) . 4. כמה זמן ( בד"כ ) אורך התהליך משלב זה ומהם הסיכויים ? תודה רבה אור

    • לא לחתום על שום דבר!
      עו"ד רענן קריב | 16/02/2010 16:54

      יש טעות בהבנת התהליך. הבקשה להיתר אינה חלק מתהליך הפיטורים. בלי היתר אסור בלכלל לפטר עובדת בהריון. אל תחתמי על שוב דבר שמניח לפניך המעסיק.הוא מנסה לגייס אותך למאמץ לקבל היתרף ואין שום סיבה לסייע לו בכך. 1. לא, בשום אופן. על המעסיק להגשי את בקשתו המנומקתף ואת תזומני לחוקת מטעם הממונה על עבודת נשים, למתן גירסתך. 2. ודאי שיש, לכן מומלץ בשום אופן לא לחתום. 3. רצוי להעלות כבר עכשיו את עמדתך על הכתב, כדי להקל עליך. בשימוע עם החוקרת יהיה עלייך לומר את דברייך בעל פה ולא להגיש מסמכים. 4. כחודשיים. לעתים יותר, לעתים נדירות גם פחות. ושוב: לא לחתום בשום אופן.

      • תודה , תודה  לת
        אור בר | 16/02/2010 17:06