הפרשה לפיצויים - דיני עבודה

  • פיצויים
    אילנה | 16/02/2010 07:44

    אתמול שאלתי שאלה וקיבלתי תשובה חלקית,רשמתי שוב את השאלה ואת התשובה שענית לי אבל יש לי עוד שאלה: לפי כמה אחוז פיצויים הוא צריך לשלם לי משנת 2008? זאת השאלה ששאלתי: הודעתי למעביד על התפטרותי,הוא אמר לי שלא יתן לי פיצויים (לאחר 8 שנות עבודה!!!).הוא הפריש לי לקרן פנסיה 5% על חשבונו ן 5% על חשבוני מהיום הראשון של עבודתי אצלו,ללא הפרשה לקופת פיצויים,בשנת 2008 יצא החוק לגבי קרן פנסיה ובה הפרשה לקופת פיצויים,האם הוא חייב לתת לי פיצויים לפחות משנת 2008 או שהוא לא חייב לתת לי בכלל? ומה קורה לגבי קרן הפנסיה?האם הוא יכול לקחת את החמישה אחוז שהוא הפריש?ומה אני צריכה לקבל ממנו לגבי הפנסיה שלי?מכתב?שהפנסיה שלי? התשובה שלך היתה: 1. המעסיק יחוייב לשלם לך פיצוי עבור אי הפרשה רק משנת 2008. 2. המעסיק מחוייב לשחרר לך את כספי הפנסיה. הוא צריך לספק לך מכתב שיחרור. תודה רבה!! אילנה

    • הפרשה לפיצויים - דיני עבודה
      עו"ד דרור חייק | 16/02/2010 10:55

      בגלל שהתפטרת - המעסיק אינו חייב לשלם לך פיצויים בכלל עם זאת, היה על המעסיק להפריש לך מ-1.1.08 כספים לקופת פיצויים שעוברים אלייך בכל מקרה שכן הם "במקום" פיצויי פיטורים עבור חלק השכר עבורו הופרשו האחוזים שהיה על מעסיקך להפריש: 1.1.20080.834% 1.1.20091.68% 1.1.20102.5% בכבוד רב דרור חייק, עו"ד