בונוסים ויעדים - דיני עבודה

  • מכירות
    נעמה | 15/02/2010 23:58

    שלום אני עובדת כנציגת מכירות בחברה מספר שנים .השכר כיודע מורכב מבונוסים +עמלות כאשר ידוע שבונוסים זה חלק בלתי נפרד מהשכר של אנשי מכירות שאלתי היא כזו: האם חברה יכולה לקבוע כל חודש התניה מסוימת -או חדשה לקבלת הבונוס -ואם לא אעמוד בהתניה חלקו או כל הבונוס יפסל. ואז נשאר עם שכר מינמום נמוך ולא ראלי לעבודה ,למרות שלדוגמא מכרתי מוצרים ועמדתי ביעדים לקבלת הבונוס אך עקב התניה חדשה לשכר שלא אעמוד בו ישללו לי את כל הבונוס .האם זה צודק?עומד בעקרון תום הלב-הרי שנכנסתי לעבודה מעולם לא דיברו איתי על התניות חדשות שיצוצו?מה הסעד שאוכל לבקש מבית דין לעבודה?כיצד עלי לפעול?חשוב לי להדגיש כי אני עובדת מוערכת מאוד ואף הצטינתי במהלך עבודתי אך ההתניות החדשות כל חודש גורמות לפגיעה מסוימת בשכר וכשמדברים אז הטענה שלהם שמדובר בבונוס ואפשר לבצע בה ככול שיתחשק ?האם הנל חוקי והוגן?אודה לתשובה תודה נעמה,הנל יוצר תסכול היות ולמרות שבן אדם מוכר אך לא עומד בהתניה נוספת מוצאים כביכול תרוץ לקחת לו מהשכר ומדובר בכמה מאות שח כל חודש לאחר עבודה קשה תודה

    • בונוסים ויעדים - דיני עבודה
      עו"ד דרור חייק | 16/02/2010 11:22

      חוזה עבודה הוא דו צדדי - לכל שינוי צריך את הסכמת שני הצדדים אם המעסיק עורך שינויים - זכותך לא להסכים להם אבל זכותו גם לא להעסיק אותך ברור שצריך למצוא נוסחה שלא מקפחת את העובד, ומצב בו בונוס שהעובד כבר זכאי לו נשלל ממנו כי לא עמד ביעד מסויים - אינו ראוי ואינו מקובל מה שקובע זה מה שסיכמתם בחוזה ההעסקה בכבוד רב דרור חייק, עו"ד