זו לא הרעת תנאים, זה בלתי חוקי

  • הרעת תנאים (?) לאחר שרות מילואים
    שלי | 12/10/2009 22:58

    שלום, בחודש ספטמבר הייתי בשירות מילואים של שלושה שבועות, ובשאר החודש הופעתי לעבודה כרגיל. החוזה עליו חתמתי עם המעביד אומר שאני מקבלת שכר בסיס ובונוס קבוע (זה כתוב בחוזה), והתנאי הוא שאם אני מגיעה כל יום אני מקבלת את הבונוס במלואו ועל כל יום שאני לא מגיעה יורד לי חלק מהבונוס (זה לא כתוב בחוזה אלא במסמך שהראה לי המעביד). להפתעתי, לא קיבלתי את הבונוס החודש למרות שהגעתי באופן מלא, פרט לימים שהייתי במילואים. אשמח לדעת אם זה חוקי, האם זה נחשב כהרעת תנאים ואם אני יכולה לפנות למעביד בדרישה לקבל את ה"בונוס"? תודה מראש, שלי

    • זו לא הרעת תנאים, זה בלתי חוקי
      שיר ורד | 14/10/2009 00:12

      בגין תקופת מילואים על המעביד לשלם לעובד את השכר הרגיל שהיה מקבל לו לא היה יוצא למילואים. זאת על פי סעיפים 276 א ו 272 ו 273 לחוק הביטוח לאומי. לגבי הימים שעבדת, לפי ההסכם שציינת מגיע לך החלק היחסי של הבונוס בגינם.

      • לא מגיע לי כל הבונוס? הרי החסרתי רק בגלל המילואים  לת
        שלי | 14/10/2009 07:53