הוספת תשלום בעד ארוחות- דיני עבודה

  • הוספת תשלום בעבור ארוחות
    ולדימיר | 12/10/2009 20:41

    בשנים האחרונות המעסיק שלנו היה משלם מכיסו בעבור ארוחות הצהריים. כעת הוא התחיל לחייב אותנו ב 50% של עלות הארוחות ( 13 ש''ח ליום - כ300 ש''ח לחודש). האים זה נחשב להרעה מוחשית ומספקת להתפטרות בדין מפוטר וקבלת דמי פיטורין?

    • הוספת תשלום בעד ארוחות- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 12/10/2009 23:27

      אם הנוהג של תשלום ארוחת הצהריים היה חלק מחוזה ההעסקה כל שינוי חד צדדי שלו לרעת העובד מהווה שינוי לרעה. השאלה היא אם השינוי הוא מהותי ומצדיק התפטרות של עובד בדין מפוטר. לדעתי זה לא המקרה שייכנס בגדר הרעה מוחשית של תנאי עבודה.