ימי מחלה- דיני עבודה

  • ימי מחלה - אי תשלום מלא
    תמי4 | 12/10/2009 12:06

    שלום, הייתי חולה במשך 4 ימים והבאתי אישור רפואי למקום עבודתי. במשכורת של החודש לאחר מכן היו חסרות לי 19 שעות, כשביררתי מדוע זה נאמר לי שהורידו לי שעות עבודה מכיוון שימי המחלה שלי נגמרו ולכן לקחו לי מהשעות הרגילות. נאמר לי שניתן לקחת את השעות האלה מימי החופשה שנשארו לי וכך אקבל את 19 השעות החסרות. רציתי לדעת האם דבר זה חוקי, גם במקרה ויש אישור רפואי ולא ניתן להגיע לעבודה, ויחד עם זאת לקחת את השעות האלה מימי החופש שלי כדי לקבל את הכסף שירד לי עקב כך. מודה מראש תמי

    • ימי מחלה- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 12/10/2009 14:48

      אם ימי המחלה שלך נגמרו את לא זכאית לשכר עבור ימי המחלה בהם לא עבדת ועל כן המעסיק פעל בסדר.

      • בהקשר לימי מחלה
        תמי 4 | 14/10/2009 15:08

        האם זה חוקי לבצע החזר כספי של אותם יומיים במשכורת הבאה על חשבון אי צבירת ימי מחלה חדשים לתקופה של החודש וחצי הקרובים?כלומר אשאר ב"0" בימי המחלה לתקופה שעד להשלמת היומיים בתנאי לקבלת החזר הכספי?