צבירת ימי חופשה- דיני עבודה

  • מחיקת ימי חופשה שניצברו
    עודד | 12/10/2009 10:50

    שלום. אני שכיר במקום עבודתי כבר כמעט 15 חודשים. התחלתי לעבוד בשבוע הראשון של אוגוסט 2008. כשחתמתי על חוזה העבודה היה סעיף שבו נאמר (ציטוט):"העובד אחראי לניצול ימי חופשתו וצבירת ימי החופשה תותר אך ורק באישור המעביד בכתבץ חופשה שלא נוצלה או שנצברה בלא אישור - תימחק."יש לציין שבמשך כל תקופת עבודתי שם (ואני עדיין עובד שם) לא קיבלתי שום התראה מצד המעביד שלי על צבירת ימי החופשה. ועכשיו אני מקבל את הצלוש של חודש ספטמבר - התלוש ה-14 שלי - אני רואה שהמעביד מחק את כל ימי החופשה שצברתי - 9 ימי חופשה שלמים.עוד פרט קטן או שלא קטן: בתלוש השכר ה-13 שלי של חודש אוגוסט 2009 - ימי החופשה עדיין היו מצויינים ונזקפו לזכותי.האם זה בסדר/חוקי ואם לא מה עליי לעשות.בתודה מראש על כל העזרה.

    • צבירת ימי חופשה- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 12/10/2009 14:50

      ימי חופשה ניתנים לצבירה על פי חוק עד שלוש שנים. המעסיק לא יכול לקבוע אחרת ועל כן המחיקה אינה בדין.

      • תודה רבה רבה
        עודד | 12/10/2009 15:07

        תודה רבה רבה על העזרה והתשובה המהירה. שימחת את ליבי.

        • בכיף.  לת
          עו"ד בן נתן שי | 12/10/2009 15:58