פיטורים-דיניע בודה

  • פיטורים
    ערן | 12/10/2009 05:47

    שלום, אשמח אם תוכל לענות לי על מספר שאלות: פוטרתי מעבודתי עקב אי חתימה על חוזה העסקה. האם אני יכול לתבוע את המעסיק על זה שנתן רק לי לחתום על חוזה ההעסקה ולא נתן לשאר העובדים (אפליה)? 1. האם יכול לבקש הלנת שכר על כך שהמשכורת נכנסה ב 12 לחודש ואף אחרי זה? 2. האם ניתן לתבוע על ביגוד שלא ניתן לי במשך כל זמן עבודתי לפי הסכם הרחבה מחוייב לתת? 3. ההודעה על פיטורין נאמרה לי בע"פ לפני שבוע. האם אני זכאי לקבל חודש מהרגע שבו קיבלתי הודעה בע"פ או מהרגע שבו קיבלתי את המכתב? (ההודעה בע"פ נאמרה תוך כדי עבודה). תודה רבה, ערן

    • פיטורים-דיניע בודה
      עו"ד בן נתן שי | 12/10/2009 15:08

      המעסיק יכול לקבוע שהוא אינו רוצה להעסיק עובד שלא חותם על הסכם העסקה. אין בכך הפליה. 1. כן. ההלנה היא מהראשון לחודש. 2. לא. ביגוד היא זכות נלווית שאינה ניתנת לפדיון לאחר סיום יחסיה עבודה. 3. תלוי כמה זמן אתה עובד. באופן עקרוני סופרים מהרגע שבו קיבלת הודעה בכתב.