מצפה לתשובתכם. תודה!

  • פיצויי פיטורין בשיעור 28%
    דנה | 12/10/2009 00:36

    שלום, עבדתי מספר שנים כמורה מקצועית בחט"ב, עובדת משרד החינוך. בשנתיים האחרונות שילבתי לימודים לתואר ראשון נוסף. עקב הלימודים נאלצתי להיעדר מספר פעמים בתקופת בחינות כמו גם ממספר ישיבות פדגוגיות. בשנה האחרונה עבדתי בב"ס חדש (עדיין אותו מעסיק- משרד החינוך) ויש לציין שבטרם החלתי לעבוד בו הצגתי את מערכת השעות שלי והדגשתי שלא אגיע לישיבות בימים בהם אני לומדת. באמצע חודש אוגוסט זימנה אותי המפקחת ושכנעה אותי לצאת לחל"ת או להתפטר ולקבל פיצויים, תוך שהדגישה שאם אמשיך ללמד שנה נוספת באותה "מתכונת" קרי היעדרויות, אפוטר בלי לקבל שקל פיצויים, כדבריה. דברים אלה נאמרו גם בנוכחות מנהלת כ"א. לאחר דין ודברים הסכמתי, תוך שמנהלת כ"א דרשה להכתיב לי את נוסח המכתב, ולשונו: "לאור המלצת המפקחת אני מוכנה לפרוש ובתנאי שיושלמו לי פיצויי פיטורין." ביום 6.9 קיבלתי מכתב מגף כ"א בהוראה בדבר אישור פיצויי פיטורין. לפני מספר ימים קיבלתי מכתב ממרכזת תנאי העסקה שבהתחשב נסיבות הענין ובהמלצת מנהל המחוז אישור פיצויי הפיטורין בשיעור של 28%. על המכתב תאריך מיום 27.8, כאשר תחילת שנת הלימודים הייתה ביום 1.9.09. יש לציין שבע"פ מנהלת כ"א והמפקחת הדגישו שאם לא יאושרו לי פיצויי פיטורין- אמשיך לעבוד. בפועל לכאורה אושרו- אבל רק 28%...אני מרגישה שהוטעיתי. כיצד אוכל לפעול כדי לקבל את כל הפיצויים שהובטחו לי? לחילופין אני מוכנה לחזור לעבוד באותו היקף משרה שעבדתי. תודה רבה

    • מצפה לתשובתכם. תודה!  לת
      דנה | 12/10/2009 15:43

      • יתכן שהכל בסדר
        שיר ורד | 12/10/2009 18:42

        לעובד המבוטח בפנסיה צוברת בקרן פנסיה מופרשים מידי חודש 6.% אחוז לקרן הפנסיה על חשבון הפצויים. היתרה בסך 2.33% משולמת לעובד כפצויים במידה והוא מפוטר או מתפטר בתנאים המזכים בפצויים. אותם 2.33% יוצאים 27.97% מהשכר. אם זה המצב , אנא וודאי שבנוסף לתשלום הפצויים, את מקבלת גם מכתב שחרור בגין כספי הפצויים המופרשים לקרן הפנסיה, לגבי האפשרויות למשיכה או השארה של כספי הפצוים בקרן, מומלץ לפנות ליועץ פנסיוני או לשאול בפורומים מתאימים.

    • זו שאלה שהתשובה לה מורכבת. המערכת בודקת.  לת
      עו"ד בן נתן שי | 12/10/2009 15:59