המשך להודעה הקודמת

  • פיצויים
    דנה | 08/10/2009 11:31

    עבדתי שנה במקום עבודה ופיטרו אותי, כאשר ביקשתי פיצויים נאמר לי שאני אקבל רק פיצויים לפי הקרן ומה שהופקד במהלך השנה, כי הם טוענים שהם החתימו אותי (שקלים בודדים). האם ברגע שהם החתימו אותי על סעיף כזה הם לא חייבים לתת לי פיצויים על פי חוק, כלומר משכורת אחת על כל שנה אלא רק מה שהופרש לקרן? תודה מראש,

    • המשך להודעה הקודמת
      דנה | 08/10/2009 12:02

      אני מוסיפה את הסעיף שרשום בו על הפיצויים: "החל מה 1.9.08 הוועד המקומי יבטח את העובדת בביטוח מנהלים/קרן פנסיה בהתאם לצו הרחבה בדבר הסכם פנסיה מקיפה חובה לכלל המשק. תשלומי הוועד המקומי לחברת הביטוח יבואו על חשבון פיצויי פיטורים. בהתאם לסעיף 14 בחוק פיצויי פיטורים". זה הסעיף. אם נכון שהם לא צריכים לשלם לי פיצויים אז הרי כל מעסיק יכול להחתים את העובד שלו ובכך ליהיות פטור מפיצויים. דרך אגב ביררתי ומהקרן מגיעים לי 300 ש"ח, סכום זעום לעומת כ - 2500 ש"ח אם היו משלמים לי כנהוג ללא סעיף 14.

      • למעלה התכוונתי המשך לפיצויים  לת
        דנה | 08/10/2009 12:03

        • פיצויים - דינ יעבודה
          עו"ד לילך אקרמן | 08/10/2009 17:46

          אם את עובדת שם רק מיום שבו התחילו להפריש לקרן, וההפרשות בוצעו בהתאם למלוא הסכום הנדרש אז המעסיק צודק אבל אם את עובדת שם מלפני תקופה זו אז על התקופה שבגינה לא הופרש לך לקרן המעסיק צריך להשלים.

          • המשך
            דנה | 08/10/2009 18:25

            לא כ"כ הבנתי. בעיקרון הופרש לי משהו מהיום שהתחלתי את עבודתי, אבל לפי מה שביררתי מהחברת ביטוח יש לי בקרן 300 ש"ח לפיצויים. השאלה אם הם לא צריכים להשלים את זה לסכום הפיצויים שאני אמורה לקבל, כלומר לבערך 2500 ש"ח סכום הפיצויים שאני אמורה לקבל על עבודה של שנה (לפי חישוב שעשיתי). או שהם יכולים להתנער מהאחריות הזו ברגע שהם הפרישו לי לקרן (גם אם מדובר בסכום מצחיק)? תודה