פיטורים והריון- דיני עבודה

  • פיטורים והריון
    ליה | 08/10/2009 11:08

    שלום, קיבלתי מכתב פיטורים ובו מצוין שהפסקת העבודה חלה מה-30.9.09 וכי אקבל תשלום על הודעה מוקדמת ופיצויים. לאחר כמה ימים גיליתי שאני בהריון וכן מציאת עבודה חדשה נראית כמעט כבלתי אפשרית כי ברגע שיוודע למעסיק על ההריון הוא רשאי לפטר אותי. השאלה שלי אם אודיע בעבודה שממנה פוטרתי על ההריון יש לי אפשרות לחזור לעבודה? אודה על מענה מהיר כי אני ממש מיואשת.

    • פיטורים והריון- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 08/10/2009 17:43

      אם עבדת במקום העבודה מעל חצי שנה, לא ניתן לפטר אותך בלי שיקבלו היתר ממשרד התמ"ת ולכן יהיה עליהם להשיבך לעבודה כשתודיעי להם שאת בהריון.

    • פיטורים והיריון
      אביבית בר-עוז אלקלעי | 12/10/2009 17:16

      לפי חוק עבודת נשים אסור למעסיק שעובדת עבדה אצלו לפחות 6 חודשים לפטר אותה ללא קבלת אישור ממשרד התמ"ת ואישור כאמור לא ינתן במידה ויוכח, כי הפיטורים נבעו בגלל ההיריון. מהשאלה שלך עולה, כי המעסיק שלך לא ידע על היותך בהיריון במועד הפיטורים שהרי גם לך נודע הדבר לאחר מכן. היה ותודיעי למקום העבודה על היותך בהיריון הם לא יוכלו לפטר אותך אלא באישור ונראה שבנסיבות העניין אישור כאמור יינתן למעסיק (מאחר והוא לא ידע על ההיריון ולפיכך הפיטורים לא נבעו בשל כך).