הודעה מוקדמת- דיני עבודה

  • הודעה מוקדת 90 יום
    זוהר | 08/10/2009 09:06

    שלום בחוזה העבודה שלי רשום שיש על שתי הצדדים להודיע 90 יום הודעה מוקדמת ולא 30 יום ע"פ החוק(אני עובד כבר 11 שנים) אני רוצה לעזוב את העבודה כדין מפוטר עקב הרעות תנאיי עבודה ולהלנת שכר חמורה(אי תשלום לפוליסות הביטוח תקופה ארוכה למרות שיורד חלקי מהשכר,אי קבלת דמיי הבראה כבר שנתיים,אי קבלת משכורת בזמן). האם עקב כך מותר לי להודיע ולתת למעביד רק 30 יום ולא כפי שרשום בהסכם?הרי כיום הוא לא עומד בהסכם ומלין את שכרי ותנאיי? תודה רבה

    • הודעה מוקדמת- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 08/10/2009 17:43

      בעיקרוןם עליך לעמוד בהסכם אבל בנסיבות שאתה מתאר ייתכן וביה"ד יקבע כי לא ניתן היה לצפות ממך ליתן לו תקופה זו. פעל בדרך של הרעת תנאים ואי עמידה בהסכמים והתרע בפניו בכתב בטרם אתה מתפטר..