כתר ויתור

  • כתב ויתור
    מזי | 07/10/2009 17:32

    הנני אמורה לקבל פיצויים בחברה שעבדתי , ביצעתי בדיקה מול רו"ח ונאמר לי כי הסכום שהם מעוניינים לתת לי פחות מהסכום שמגיע לי . עוד נאמר לי על פיו כי אני יכולה לקחת את הצ'ק ולתבוע לאחר מכן . האם אני מחויבת לחתום על כתב ויתור אם יש לי הסתייגויות בנוגע לסכום ולאחר מכן לתבוע אותם למרות שחתמתי ? וכמו חן נאמר לי שניתן לרשום מתחת לחתמתי קיצור של המילה תחת לחץ האם זה קביל בבית משפט ?

    • כתר ויתור
      מזי | 07/10/2009 17:35

      כמו כן אציין בזאת כי בכתב ויתור מצוין כי לא תהיה לי עילה לתבוע בעתיד . ציינתי בפניו כי אני מוכנה לחתום רק על מסמך שמאשר שקיבלתי צ'ק עם הסכום שמופיע ולא יותר מזה מה עליי לעשות ? והאם כדאי לי לחתום ? ומה ההשלכות אם אני יחתום על כתב ויתור?

      • לא לחתום
        עו"ד רענן קריב | 07/10/2009 19:40

        מומלץ לא לחתום על שום מסמך שיש בו ויתור על תביעת עתידיות, בעיקר אם את סבורה שאת זכאית לסכום אחר. ניתן להתפשר בכתב על פיצויי פיטורים, ולכן רצוי לא לחתום על מסמכי ויתור בקשר להם.

        • כתב ויתור
          מזי | 07/10/2009 19:51

          ואם אני יחתום ? למרות זאת יש לי אפשרות ללכת לתבוע כמו שידוע לי, הכתב ויתור לא קביל בבית משפט האם זה נכון ?

          • לא מדוייק
            עו"ד רענן קריב | 07/10/2009 19:58

            כתב ויתור אינו תקף בבת הדין אם ויתרת במסגרתו על זכויות שאינך רשאי לוותר עליהן. מאחר ולפי החוק יש אפשרות לעשות פשרה בפיצויי הפיטורים אם היא נעשית בכתב, כתב ויתור בנושא פיצויי פיטורים עשוי בהחלט להיות תקף ובית הדין יאכוף אותו.