מיצוי ימי מחלה

  • מחיקת ימי מחלה
    מותק | 06/10/2009 21:59

    שלום אני נמצא כרגע בתקופת הודעה מוקדמת לקראת סיום קשרי עובד מעביד, ביוזמת המעסיק. במקביל עקב בעיות בריאות, המעביד הפנה אותי לרופא תעסוקה מטעמו לאישור אי כושר עבודה עבורי והגשת תביעה לביטוח מנהלים בינתיים תוך כדי הבדיקות נתגלה אצלי, סרטן נדיר ואלים Adrenal Cortical carcenoma, שנותח, וכרגע מזומנים תורים להדמיה Pet-CT להערכה ולקביעת המשך טיפול. תוך כדי התהליך המעסיק האריך לי את תקופת ההסתגלות (הודעה מוקדמת) ב-4 חודשים במשך תקופה זו היו לי 4 אשפוזים, לתקופה כוללת של יותר מ 30 יום) למעביד כנראה נגמרה הסבלנות ולמרות שלזכותי יתרת ימי מחלה לא מנוצלים של כשנה (בהתאם לרישומים בתלוש השכר) ורוצה להפסיק יחסי עובד מעביד עד סוף החודש, ולהפנות אותי למוסדות הפנסיונים. ברצוני לציין שהמעביד אינו פודה את ימי המחלה אלא רוצה למחוק אותם האם למעסיק יש זכות חוקית לפטר עובד בנסיבות אלו מבלי לאפשר ניצול ימי מחלה צבורים? האם חוק דמי מחלה לא מיועד לאפשר לעובד תמיכה בתכופות כאלו? אודה להתיחסותך

    • מיצוי ימי מחלה
      עו"ד רענן קריב | 07/10/2009 10:04

      המעסיק אינו רשאי לפטר אותך בטרם תמצה את כל יתרת ימי המחלה שנצברה לך.