העתקת מקום העבודה

  • העתקת מקום עבודה בחודש 5
    כרמית | 06/10/2009 17:09

    שלום רב, הנני בחודש 5 להריוני, ובעבודה יודעים על כך מזה כחודשיים. לאחרונה חלו התפתחויות במקום העבודה אשר ידרשו ממני השקעת אנרגיות רבות יותר מאלו אני משקיעה ביום יום, וכאשר נודע לי על כך הודעתי לממונה עלי שהדבר בעייתי מבחינתי, ואני לא מוצאת את עצמי עובדת מעבר למה שאני היום. הפתרון שהוצע לי הוא להתחלף עם המקבילה שלי בהרצליה. כאשר התחלתי לעבוד במקום הנוכחי (לפני כשנה +) הסכמתי לתנאים בידיעה שאני מגיעה ברגל לעבודה, דבר החוסך ממני זמן וחסכון בעלויות. העתקת מקום העבודה דורשת ממני נסיעה ברכב, וכמובן צריכת דלק וזמן. הדבר לא מוצא חן בעיני, העלתי את הדבר בפני הממונה עלי, והצבתי תנאי כי ידאגו לי להחזר הוצאות דלק, ומימון חניה. השאלה היא האם יש באפשרותי לסרב לדרישה זו להעתיק את מקום העבודה, תחת נסיבות אלו? או האם יש באפשרותי להציב תנאים כלשהם? תודה

    • העתקת מקום העבודה
      עו"ד רענן קריב | 06/10/2009 17:17

      את מתארת מעבר של מקם העבודה, לא אקט אישי המכוון כלפייך. בנסיבות אלה, אין לך זכות למנוע את העברת מקום העבודה או להכריח את המעסיק ליצור תנאים שיתאימו לרצונותייך. את זכאית להתפטר בזכאות לפיצויי פיטורים, עקב הרעה מוחשית בתנאי העבודה, בתנאי שההצעה שהוצעה לך (לעבוד בהרצליה) אינה נותנת מענה הולם לבעיה שיוצר המעבר לאתר החדש.

      • העתקת מקום עבודה בחודש 5- המשך
        כרמית | 07/10/2009 08:07

        בהמשך לתגובתך, ברצוני לציין כי לא מדובר בשינוי פיזי של מתחם העבודה, אלא שינוי גאוגרפי שלי בלבד. אני עובדת בר"ג וכעת מבקשים ממני (רק ממני, ולא מאנשי צוות אחרים).

        • העתקת מקום העבודה בהריון
          עו"ד רענן קריב | 07/10/2009 09:53

          זה בהחלט משנה את המצב. על פי תיאורך מדובר בהרעה מוחשית של תנאי העבודה. אסור להרע את תנאי עבודתך בלא היתר ממשרד התמ"ת, ויישום ההעברה יהיה בגדר הפרת חוק.