עדיף שלילך תענה.

  • עובדת גלובלית
    אילנית דרום | 29/09/2009 20:37

    שלום, פניתי אלייך ובתגובה למה שרשמתי הגבת ושאלתי עוד שאלה נוספת אך לא קיבלתי מענה . התוכן שרשמתי קודם ואליו הגבת הוא " הנני עובדת בחברה אשר עובדת על פי הסכם קיבוצי. בקבלתי לעבודה נאמר לי כי השכר שישולם לי הוא גלובלי, עוד באותו יום נחתם עימי הסכם העסקה שבו רשום כי העובדת תקבל שכר חודשי על סך 4,800 ברוטו לחודש וכן החזר הוצאות נסיעה 200 ש"ח ברוטו לחודש. כחשבת שכר הנני נשארת יותר מהשעות בהן אני אמורה לעבוד בימי שכר יצוין בזאת כי לא קיים סעיף בהסכם המדבר על תשלום בגין שעות אלה כי אני עובדת גלובלית. בבדיקת תלושים אחרונים התברר לי כי בתלושים מופיע באופן קבוע כל חודש בחודשו: שכר חודשי 186 שעות מופיע סכום 3,900 ש"ח , שורה לאחר מכן מצוין גמול שעות נוספות סכום של 900 ש"ח . ברצוני לדעת האם קיימת כאן הרעת תנאים מכיוון שמהסתכלות על התלוש מול ההסכם הנני מקבלת שכר נמוך מהשכר ברוטו אשר נקבע לי? והאם חוקי שהוא יחלק את השכר ל-3900 ואת השאר ייציין כתגמול שעות נוספות למרות שהסעיף הזה כלל לא מצוין בחוזה? הייתי מעוניינת לדעת האם במקרה של פיטורים, הפיצויים ישולמו לפי שכר כולל תגמול שעות נוספות ? האם כאשר ואצטרך ללכת לחתום אבטלה בלשכה ישולם לי לפי שכר בסיס או כולל תגמול שעות נוספות ? אבקש את תשובתכם על מנת שיוכל לעזור לי בהמשך התנהלות הדברים מול הגורמים המתאימים" הגבת לי על כך ורשמתי לך תגובה עם שאלה נוספת והיא עליה לא הגבת : " רשמתי לו מכתב והוא בתגובה הגיב כי "בנוגע לשכר ברוטו השכר הנ"ל כולל בתוכו תשלום בגין שעות עבודה רגילות ותשלום בגין שעות נוספות מחודש ינואר ב-2.09 פוצל השכר עקב שינוים בתלוש השכר בהתאם בהתאם לסעיף 24 לחוק הגנת השכר תצשלום סעיף השעות נוספות יחשב לך כמרכיב לקרנות השונות." האם יש כאן הלנת שכר בכך שהוא נותן לי שכר בסיס נמוך מכפי שנקבע בחוזה ,והאם זה חוקי שהוא יכול לחלק את השכר בתשלוש עבור 186 שעות הוא 3900 ועבור גמול שעות נוספות 900 ש"ח לפי סעיף 24 ולא 4800 כפי שנרשם בחוזה כשכר ברוטו בסיסי ? אבקש את תשובתך אני מנהלת איתו משא ומתן בנוגע לזה באמצעות התכתבויות אני עדיין עובדת בחברה פשוט מאוד אני מעדיפה ליישר את הדברים כל עוד זה טרי " בתודה מראש

    • עדיף שלילך תענה.  לת
      עו"ד רענן קריב | 29/09/2009 21:36

      • לא על גבי הפורום
        עו"ד לילך אקרמן | 29/09/2009 22:15

        מה שאת מבקשת הוא כבר ייעוץ פרטני שדורש בדיקת הנסיבות הספציפיות שלך וזאת לא ניתן לעשות על גבי הפורום, קיבלת את התשובה הכללית ובמידה ואת מעוניינת בבדיקה מעמיקה יותר יש לבחון את כל הנתונים לרבות את החוזה והאופן שבו מנוסח , תלושי השכר, שעות העבודה וכו'. ניתן לעשות שימוש בייעוץ אישי שיש בפורום