החלטת שכר רטרואקטיבית- דיני עבודה

  • החלטת שכר רטרואקטיבית
    משה | 21/09/2009 14:34

    שלום בעבודתנו היה נהוג (לא היה כתוב אך בוצע באופן גורף ל 100% מהעובדים) שמי שמקבל קביעות (לאחר של שתי שנות עבודה זמניות ) מופרשים לו לקרן השתלמות סכומים מעת התחלת עבודתו (על השנתיים שהיה זמני). ב 1.9 קבלתי קביעות. קיבלתי הודעה שב 1.7 נקבע כי לא יופרשו יותר כספים לקרן השתלמות אלא מעת קבלת הקביעות (ולא מעת הקבלה לעבודה). האם הדבר מותר ? במשך שנתיים ידוע לי ("חוזה בלתי כתוב" ?) כי יופרשו לי כספי קרן השלתמות ופתאום מבטלים זאת ? אשמח לתשובה, בתודה מראש

    • החלטת שכר רטרואקטיבית- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 21/09/2009 17:25

      תלוי האם הנוהג הזה גובש לכדי נוהג מחייב או לא. אם המדובר בנוהג שמעוגן בהסכם קיבוצי אזי המעסיק לא יכול לשנות אותו ללא הסכמת נציגותה עובדים. אם לא- המעסיק יכול לשנות נוהג אם השינוי חל על כולם.