שכר בימי חג- דיני עבודה

  • שכר בימי חג
    ליבי | 21/09/2009 13:12

    שלום רב, אני מועסקת במשרה מלאה בת 9 שעות 5 ימים בשבוע. במידה והמעסיק רוצה שאעבוד בשישי- האם כל השעות של יום שישי נחשבות כשעות נוספות? שאלה נוספת- במידה ואני עובדת בערב החג חצי יום האם על המעסיק לשלם את חצי היום השני במלואו? כ"כ במידה ואיני עובדת בערב החג האם המעסיק רשאי להוריד משכרי במידה ואין לי יתרת חופש? תודה

    • שכר בימי חג- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 21/09/2009 17:32

      1. כן. 2. תלוי מה הנהוג במקום העבודה. עקרונית ערב חג אינו יום חג ואתה אמורה לקבל עבורו שכר כמו יום עבודה רגיל. 3. לא. המעסיק לא יכול להכניס אותך כנגד רצונך ליתרה שלילית של ימי חופשה.