חופשות מרוכזות- דיני עבודה

  • יותר מדי חופשות מרוכזות ! על חשבוני!!!
    רון | 21/09/2009 11:54

    שלום, הנני מנהל באחת החברות, ההנהלה מחליטה בכל חג שניתן לעשות בו גשר וכן שבוע שלם בחודש אוגוסט להוציא את כל החברה לחופשה מרוכזת ולהשאיר תורנים בלבד. אני בתפקיד מינואר השנה וכמות ימי החופש שצברתי קטנה (חלק מהימים ניצלתי לצורכי האישיים). עקב החופשים המרוכזים הללו, אני מוצא עצמי תמיד בחופש כפוי והימים יורדים משכרי!!!! היות ושכרי גבוה וההנהלה עושה זאת מטעמי חיסכון יורד לי כל הימים הללו מהשכר (מעבד לצבירה שלי). האם אין גבול שבה החברה לא יוכלה להוריד משכרי את החופשות הללו?? האם יש לי זכות לבקש להפסיק את ההורדה הזו משכרי ? תודה

    • חופשות מרוכזות- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 21/09/2009 14:45

      המעסיק לא יכול לכפות עלייך לצאת לחופשה ללא תשלום ולהכניס אותך ל"מינוס" בימי חופשה. את זכאית לשכר עבודה עבור כל ימי החופשה הכפויה שהמעסיק כפה עלייך ושהכניסו אותך ל"מינוס" בימי חופשה.

      • מקור החוק
        רון | 29/09/2009 09:55

        ראשית תודה רבה, 1. האם תוכל להפנות אותי ללשון החוק על מנת שאוכל להראות זאת למעסיק? 2. האם אוכל לדרוש חזרה את חג הפסח שבו הוא כבר הוריד משכרי ולא ידעתי שהוא פועל בניגוד לחוק? אודה לתשובתך המהירה

        • כולם באותה הצרה
          אורן | 20/09/2010 18:56

          גם אני אשמח להפנייה ללשון החוק בנושא

      • שאלה נוספת
        רון | 29/09/2009 10:03

        לגבי חודש אוגוסט שציינתי קודם , המעסיק הודיע לי עליו מראש לפני תחילת העבודה כי ישנה חופשה מרוכזת בת 7 ימים בחודש אוגוסט, הורידו לי עליה הרבה מאוד כסף כי לא היו לי ימים בצבירה (עקב החופשה בפסח שכפה עלי), האם גם בגין חופשה זו הוא לא יכל להוריד לי ? אני מזכיר כי ידעתי עליה לפני תחילת עבודתי.