רכב חברה- תשובות

  • מספר שאלות הקשורות לנסיעות ומשכורת
    זקוק לעזרה | 17/09/2009 21:21

    שלום, יש לי מספר שאלות: אשתי עובדת כמורה במשרה מלאה. היא נוסעת למקום העבודה ברכב. עד היום היא קיבלה סכום מסויים לפי קילומטרג' (סכום כפול כמות קילומטרים). השנה החליטו שההחזר יהיה לפי מחיר נסיעה באוטובוס. כדי להגיע באוטובוס למקום העבודה, על אשתי לסוע בשלושה אוטובוסים (כולם בינעירוניים). באיזור בו אנו גרים מחיר הנסיעה הינו חצי מהמחיר הרשמי. 1. כיצד על בית הספר להחזיר לה על הנסיעה: לפי מחיר הנסיעה המלא או לפי המחיר בפועל? 2. במידה ואשתי נסעה בטרמפ או עם מישהו אחר, האם על בית-הספר להחזיר גם על נסיעה זו למרות שבפועל אשתי לא שילמה עבור הנסיעה (כמדומני שהיתה בעניין זה פסיקת בית משפט)? מספר שאלות נוספות: 1. אני עובד כטכנאי שירות. לצורך עבודתי יש ברשותי רכב מהעבודה. פעמים רבות שהן בתחילת היום ובן בסוף היום אינני עובד דרך מקום העבודה. האם עליי לשלם שווי רכב במשכורת? 2. בחופשתי האחרונה ממקום העבודה, הרכב נשאר אצל המעסיק והיה בשימושו. החופשה היתה בת חצי חודש. במידה ואני אמור לשלם שווי רכב (לפי השאלה הקודמת), האם גם בחודש כזה בו הרכב היה ברשותי רק חצי חודש ובחצי השני הוא היה ברשות המעזיק, עליי לשלם את מלוא שווי הרכב או רק סכום חלקי? 3. פעמים רבות הרכב נכנס למוסך עקב אי-תקינות ושנאר שם מספר ימים (ואינני מקבל רכב חילופי). האם עליי לשלם שווי רכב מלא במשכורת החודשית עבור כל החודש או שהתשלום צריך להיות בקיזוז הימים בהם הרכב לא היה ברשותי? 4. האם על המעסיק לשלם לי החזר נסיעות באוטובוס עבור נסיעות למקום העבודה וחזרה עבור הימים בהם הרכב לא היה ברשותי אלא במוסך? 5. במידה והתשובה לשאלה הקודמת הינה חיובית, האם על המעסיק לשלם לי את ההחזר גם אם בפועל לא שילמתי על נסיעה באוטובוס אל הגעתי בדרכים אחרות? 6. כפי שציינתי, הרכב שקיבלתי ממקום העבודה, נכנס פעמים רבות למוסך וגם זאת רק לטיפולים דחופים. ישנם דברים רבים אחרים ברכב שאינם תקינים (למשל מזגן, חלונות וכדו'). האם ישנה דרך חוקית לדרוש מהמעסיק לתרן דברים אלו מאחר ואני משלם שווי מס כאילו ברכב תקין? תדוה מראש

    • רכב חברה- תשובות
      שיר ורד | 18/09/2009 00:32

      1. כן2. המעסיק3. העובד משלם מלא4. כנראה שכן.5.תלוי  מי משלם על הנסיעה.6.להתפטר בגין תנאים שאין לצפות מהעובד להמשיך ולעבוד או לוותר על הרכב בערבים ווסופי שבוע לקבל פטור משווי מס והחזרי  נסיעות לעבודה6