פיצויי פיטורים- דיני עבודה

  • פיצויי פיטורים לנהג שנשלל רישיונו עקב נהיגה בשכרות
    מיכל | 17/09/2009 13:07

    מדובר באדם שהועסק כנהג משאית, שנהג שיכור ובשל כך נשלל רישינו לשנתיים ולכן לא יכול להמשיך ולהיות מועסק בחברה בה הוא עובד כנהג. האם אם כן, על המעסיק לשלם לו פיצויי פיטורים? הרי אין זו אשמת המעסיק שאין לנהג רישיון... והוא לא פיטר אותו, מבחינת המעסיק הוא יכול להמשיך לעבוד אך החוק לא מאפשר זאת. הערת מערכת: לקריאה אודות נהיגה בשכרות >>

    • פיצויי פיטורים- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 17/09/2009 13:43

      אחד מתנאי הסכם העבודה של נהג הוא שיהיה לו רשיון בתוקף. אם הנהג מפר תנאי זה בהסכם העבודה הוא למעשה זה שמפר את הסכם העבודה ועל כן אם המעסיק לא יכול להעסיקו בנסיבות אלו אין המדובר בפיטורים.