רכב חברה- דיניעבודה

  • רכב חברה ככלי עבודה
    שרון נועה | 16/09/2009 13:14

    שלום, ברשותי רכב חברה , רכב החברה הינו כלי עבודה משמעותי משום שאני אשת מכירות והרכב הינו לצורכי עבודה. מקום העבודה שלי הוא ברמת החייל , ת"א לאחרונה התחתנתי ועברתי לגור מר"ג למושב ליד ירושלים. בחברה שאני עובדת בה לבעלי הרכבים יש הקצאות עפ"י ק"מ , האם עומדת לי זכות חוקית לדרוש מהמעסיק להעלות לי את מכסת הק"מ ... כרגע רוצים לחייב אותי בגין חריגת ק"מ..... לתשובתכם אודה

    • רכב חברה- דיניעבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 16/09/2009 16:04

      ראשית יש לבחון את חוזה העסקתך, מהנסיבות שציינת עולה כי הנסיעה החורגת היא לשם הגעה למקום מגורייך וממנו לעבודה על כך באופן עקרוני מחויב המעסיק לשלם את המכסה הקבועה בחוק ולא מעבר ולכן אם מכסה זו משולמת לך או מגולמת בק"מ שניתנו לך יתכן ותהיה לך בעיה לדרוש זאת. באופן כללי אם המעבר למושב היה בעקבות חתונתך ומעבר למקום מגוריו של הבעל ו/או אם מדובר במושב חקלאי אז את יכולה להתפטר בדין מפוטר בשל המעבר.

      • רכב עבודה ככלי עבודה
        שרון נועה | 17/09/2009 10:49

        ראשית תודה לך עו"ד לילך אקרמן, רשמת לי שהמעסיק מחויב לשלם את המכסה הקבועה בחוק ולא מעבר לכך...מהי המכסה הקבועה בחוק? בנוסף בדקתי את חוזה העסקה ובסעיף של הרכב כתוב כך: "החברה תעמיד לרשותך לצורך מילוי תפקידך בחברה רכב מסוג .... החברה תישא בכל ההוצאות הכרורכות בשימוש ובאחזקת הרכב למעט המפורט להלן שיכול עלייך , עלות השתתפות עצמית לחברת הביטוח, תיקון נזק , קנסות תעבורה, מס הכנסה או כל תשלום חובה אחר שחל או יחול בגין שווי השימוש ברכב יחול עלייך וינוכה משכרך"" בחברה בה אני עובדת דין מפוטר כדין מתפטר.... אני לא רוצה להתפטר משום שאני בהריון וחבל לי על המענקי לידה. אך יחד עם זאת אני לא מוכנה לשלם את חריגות הדלק .האם לאור הסעיף שעליו אני חותומה בחוזה בכל זאת ניתן לחייב אותי בחריגת דלק,.