התפטרות- דיני עבודה

  • אשמח ליעוץ- דחוף!!!
    משה | 16/09/2009 11:35

    עבדתי שנה וחודשיים במלון בת"א בתפקיד ניהולי, בעקבות זה שלא מצאתי אפשרויות קידום החלטתי לחפש תפקיד ניהולי במקום אחר. תוך כדי חיפוש אמרתי לממונים עליי שלא טוב לי ואני אולי אעזוב ואני מחפש אופציות אחרות. לאחר תקופה מסויימת הם קראו לי למשרד והודיעו לי ש"הם מקבלים את ההתפטרות שלי" ואני יכול ללכת הביתה... הם סירבו לתת לי מכתב פיטורים ולשלם לי על חודש הודעה מראש אך מוכנים לתת לי פיצויים. האם אני זכאי לקבל חודש הודעה מראש?? כאן המקום להדגיש שאני לא העברתי בכתב שום מכתב התפטרות רישמי ולא נקבתי בתאריך עזיבה . מבחינתי אני עובד מלון לכל דבר ועניין גם היום.. האם מבחינה חוקית זה נחשב פיטורים או התפטרות??? האם אני זכאי לקבל את מה שמגיע לי כמפוטר ובמידה וכן למי עליי לפנות?

    • התפטרות- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 16/09/2009 15:57

      אתה צודק. באם לא הודעת באופן חד משמעי כי אתה מתפטר וממתי התפטרותך נכנסת לתוקף אז בעצם הם פיטרו אותך. יתרה מכך אף אם אתה היית מתפטר עליך לתת הודעה של חודש מראש ואם המעסיק לא רוצה שתעבוד בפועל עליו לשלם בגין תקופה זו. בכל מקרה, עליך להגיש תביעה ו/או לפנות לייעוץ עו"ד ניתן להעזר בכפתור היעוץ אישי באתר

    • סיוע בנושא
      דודי | 18/03/2010 09:42

      באיזה מלון מדובר? האם הועסקת ישירות או דרך חברת כ"א? נסי לפנות לאגף האכיפה במשרד התמ"ת.