זו אינה עילה לפיטורים אלא אם כן המדובר בעניין קבוע.

  • פיטורין כדין?
    מורן | 15/09/2009 19:05

    שלום רב, מעסיקיי החליטו לערוך ערב גיבוש לעובדים. לאחר שהודעתי כי אינני מתכוונת להגיע הם שיבצו אותי למשמרת באותו היום למרות ששבוע קודם לא סימנתי את יום זה כיום בו אוכל לעבוד. (סידור העבודה נעשה באינטרנט ביום שבת כאשר מסמנים משמרות בהם ניתן לעבוד). זאת ועוד, פניתי לאחראית על הסידור כבר ביום ראשון לפני שנעשה הסידור והודעתי לה כי לא אוכל לעבוד ביום הנ"ל ללא קשר לערב הגיבוש. כאשר נוכחתי לדעת כי שובצתי במשמרת, פניתי אינספור פעמים לאחראית המשמרות אשר הכחישה את שיחתנו, והוסיפה כי סידור העבודה הינו בגדר המלצה בלבד וכי אם נזקקים לי אני מחויבת לעבוד(האם הדבר נכון?). לאחר שהסברתי לה כי יש לי בעיה להגיע בערב,וכי אם ירצו כי אעבוד אני אאלץ לאחר בכשלוש שעות אך אגיע,וכי אם הם רוצים שאעבוד עליהם ללכת לקראתי. בתגובה קיבלתי טלפון ממנכ"לית החברה, והיא הציבה בפני אולטימטום-או שאני מגיעה למשמרת או ש"היא שולחת לי מכתב ושלא אגיע בכלל". אמרתי לה כי לא אגיע ובכך נסתיימה השיחה. בפי מס' שאלות- האם זוהי עילה חוקית לפיטורין? האם התפטרתי או פוטרתי? מהם הפיצויים המגיעים לי במקרה זה? יש לציין כי העבודה היא כקופאית בשדה התעופה, וכי עבדתי במשרה חלקית כשנה וחצי במקום. תודה רבה!!!

    • זו אינה עילה לפיטורים אלא אם כן המדובר בעניין קבוע.  לת
      עו"ד בן נתן שי | 16/09/2009 09:44

      • תודה על התשובה הזריזה
        מורן | 16/09/2009 11:50

        מה ז"א "ענין קבוע"? האם מגיעים לי פיצויים?