התפטרות עקב הפרת הבטחה

  • התפטרות + פיצויים
    אפרים י. | 15/09/2009 11:52

    שלום,אמי עובדת במלון במרכז הארץ כ-10 שנים, ולאחר שהבטיחו לה כי שכרה יעלה (עקב מילוי תפקיד נוסף) וכי יתווספו לה ימי עבודה, דבר שלא קרה בסופו של דבר (הבטחות של שנתיים בערך), היא החליטה לעזוב עקב הרעת התנאים, והחליטו לתת לה 72% פיצוי.האם יש לה אפשרות לקבל את כל הפיצוי (ז"א גם ה-28% הנותרים) שכן הסיבה להפתרותה הינה הרעת תנאיה, וההבטחות שלא קויימו, למרות שעבדה עבור 2 אנשים, וכן כמנהלת.האם כדאי להגיש תביעה לביהמ"ש לתביעות קטנות עבור פיצוי זה (סכום של כ-10,000 ש"ח).האם יש אפשרות לקבל כסף זה ממקום אחר?תודה רבה

    • התפטרות עקב הפרת הבטחה
      עו"ד רענן קריב | 15/09/2009 13:04

      קודם כל, לא מצאתי בתיאורך הרעת תנאים. אי שיפור אינו הרעה. ייתכן שכדאי לפנות לייעוץ פרטני שכן מכאן לא ברור כלל שהיא זכאית לפיצויי פיטורים. ככל הנראה מדובר בשחרור הכספים המפוקידם בקרן פנסיה בלא השלמה ל-100%. תביעות מוגות לבית הדין לעבודה ולא לבית המשפט לתבעיות קטנות. ורצוי מאד להתייעץ בטרם הגשת תביעה.

      • הרעת תנאים
        אפרים י. | 15/09/2009 16:24

        הרעת התנאים הינה קיצוץ במס' המשמרות, למרות שהבטיחו לה כי כמות המשמרות תעלה, וכן השכר. האם על ההבטחה שלא מומשה יש לי סעד כלשהו?לעניין שחרור הכספים, האם אין באפשרותה לשחרר את כל ה-100% שהמעסיק שם בשבילה בעת פיטורין?תודה