הלנת שכר וטופס 106, אב ובנו

  • הלנת שכר+טופס 106
    יונה ניצן | 14/09/2009 23:13

    2 שאלות:בני עבד כשכיר בערך חודשיים.יצא למילואים ומאחר והי אמור להתחיל ללמוד בתום המילואים עבר לעבוד במתכןנת סטודנט.זה מה שסוכם עימו לפני צאתו למילואים שארכו 5 ימים.הוא פוטר עם שובו.את משכורתו היה אמור לקבל ב10 לחודש ולא קיבל.כאשר התקשר אמרו לו כי נשלח צ'ק בטלפון.עד היום לא הגיע דבר וחצי דבר. שאלותי:הם היה חוקי לפטרו שהוא במילואים? האם אי קבלת משכורת באיחור של 4 ימים היא בגדר הלנת שכר? זה באשר לבני. בעלי עובד בחברת אבטחה ומזה שנתיים שמסרבים לתת לו טופס 106 שיכול לעזור לו כי יש לו בעיותרפואיות שמזכות בפטורים. הם חוקי מצידם?

    • הלנת שכר וטופס 106, אב ובנו
      עו"ד רענן קריב | 15/09/2009 12:49

      לגבי הבן: אין לפטר עובד עקב שירות המילואים שלו ואין לפטרו פרק זמן אחרי שובו משירות מילואים. ב-10 לחודש הולן שכרו ב-10 ימים. מועד תשלום השכר הוא ה-1 לחודש, ועד ה-9 (לא ה-10) השכר אינו נחשב מולן. לכן, אם שכרו לא שולם היום (15 לחודש), הוא מו ב-15 יום. לגבי האב - לא חוקי. שאלי בפורום מיסים מה המשמעות.

      • תודה מעומק הלב וחג שמח ושנה טובה  לת
        יונה ניצן | 15/09/2009 22:27