גילוי מסמכים

  • מסרב להגיש תלושי שכר
    דנה | 14/09/2009 15:32

    שלום רב,שמי דנה, אני נמצאת כיום בתביעה מול המעסיק שלי בשלוש השנים האחרונות , התביעה שלי היא בגין אי תשלום זכוייותי הסוציאליות וכמו כן לקיחת כספים כנגד החוק- לקיחת החזר הוצאות טלפון ולקיחת כספים בגין הוצאות מקרר שהתקלקל. כעת אני תובעת אותו בגין אי תשלום זכויותיי הסוציאליות ,אך אני רוצה להוסיף לכתב התביעה את החלק השני -לקיחת כספים כנגד החוק. לצערי חסרים לי מס' תלושים אשר מעידים על לקיחת הכספים והמעסיק מסרב להגיש לי אותם. מה עליי לעשות?

    • גילוי מסמכים
      עו"ד רענן קריב | 14/09/2009 16:47

      האם לא קיבלת את התלושים בזמן אמת? כי זו חובת המעסיק. בכל מקרה ניתן לדרוש גילוי מסמכים במסגרת התיק.

      • אכן ניתן לבקש גילוי מסמכים אבל אל תעשי את זה לעצמך
        אורן | 14/09/2009 21:09

        מניסיון, בתי הדין לעבודה מאוד לצד המעסיקים (כן, וזה לא מירה סתמית), הליכי גילוי מסמכים יכול לסובב אותך שנה שלמה עם בקשות מתישות של המעסיק ואין לבית הדין מה לומר על כך. הצעת היום: תבקשי את התלושים בכתב באמצעות דואר רשום, תצייני כי אי העברת התלושים הינה עבירה על החוק. לאחר 14 ימים תגישי תביעה עם הסכומים הכי אופטימיים שאת יכולה לציין ותצייני כי סירב להעביר לך את התלושים בצירוף המכתב כנספח, קרי חשבי לפי הסכומים המשוערים שאת זוכרת עם עיגול רב כלפי מעלה או לפי תלוש בסכום גבוה מכל חודש שהוא, שנמצא ברשותך ואפילו אם סכום זה מוגזם או לא נכון - אל דאגה, כי בכתב הגנתו יבקש לתקן את לפי תלוש שיציג בעצמו ולא יהיה לו אלא להלין על עצמו לגבי חישוב הסכומים ה"לא מדויק", כן, תבקשי בהוצאות המשפט בכתב התביעה ובדיון, כי יתחשבו בכך שסירב להעביר לך תלושים והתנהלותו היתה בלתי חוקית ומכבידה. בהצלחה.