סיום עבודה

  • עבודה לפי שעות
    ע... | 14/09/2009 10:13

    שלום. אני עובדת במקום העבודה כ4 שנים רצוף לפי שעות. מדובר בעבודת הדרכה, כ-2-3 בשבוע. אם ברצוני לעזוב את המקום - מהו זמן ההתראה המוקדמת שאני צריכה לתת אם בכלל. ואפשרות שניה היא לבקש להוריד שעה אחת (יום אחד). אך במקרה כזה - אני חוששת שההנהלה לא תאהב את הרעיון ותפטר אותי לגמרי. האם במקרה שאני עוזבת לבד או שמפטרים אותי יש לי זכות לקבלת פיצויים כלשהם? תודה מראש.

    • סיום עבודה
      עו"ד רענן קריב | 14/09/2009 10:26

      אחרי 4 שנות ת עבודה עלייך לתת הודעה מוקדמת של חודש. אם תתפטרי בנסיבות שתיארת לא תהיי זכאית לפיצויי פיטורים. אם תפוטרי תהיי זכאית.

      • המשך
        ע... | 14/09/2009 11:06

        תודה על התגובה מהירה. ברשותך עוד שאלה, במידה ואני מפוטרת, איך מחושבים פיצויי הפיטורים? סה"כ אני עובדת במקום כ-8 שנים - פעם או פעמיים בשבוע, כל פעם שעה או שעתיים. באמצע - יצאתי לחופשת לידה ואני לא יודעת האם זה נחשב עבודה רציפה או 4 שנים, הפסקה ועוד 4 שנים רצופות של עכשיו. המון תודות!

        • פיצויי פיטורים;
          עו"ד רענן קריב | 14/09/2009 11:24

          חופשת לידה אינה מפסיקה את רצף העבודה ונחשבת כולה כוותק לכל צורך - חופשה, פיצויי פיטורים וכד'. חל"ת המאריך חופשת לידה אינו נחשב לצורךהווק אך אינו מפסיק את רצף ההעסקה. אם אלה ההפסקות שחלו בעבודתך את מועסקת ברציפות מיום עבודתך הראשון. המשכורת לצורך פיצויים היא ממוצע 12 החודשים האחרונים.