חופשה במינוס

  • חיוב על ימי חופשה מאולצת
    אייל | 14/09/2009 08:05

    שלום רב.אני עובד בארגון גדול ואני זכאי ל 12 ימי חופשה לשנה לפי החוזה.(חוזה אישי).במהלך כל שנה, קיימת באוגוסט תקופה של הדממת העבודה למשך שבועיים.הבעיה שלי התחילה השנה שכן המפעל יצא לימי חופשה מאולצת מספר פעמים במהלך השנה,כ14 ימים בתקופה פסח וכ 10 ימים בתקופת סוכות. זאת ובנוסף להדממה יוצא כי אני במינוס של ימי חופשה כ 20 ימים.(קיבלתי תשלום על ימים אלו ופשוט היתרה שלי ירדה בתלוש) השאלה שלי היא מה החוק אומר על מצבים כאלו ,שכן אני מעוניין לעזוב את העבודה ונראה לי בלתי הגיוני שאצטרך להחזיר ימים אלו. כמוכן מה החוק אומר לגבי ימי חופשה בחול המועד, הורידו לי ימי עבודה שלמים כאשר בפועל הם נחשבים חצאי ימים, האם אני טועה.אני מודה לכם מקרב לב על התייחסותכם.אייל

    • חופשה במינוס
      עו"ד רענן קריב | 14/09/2009 09:16

      אין להכניס עובד ליתרת חופשה שלילית. אם הארגון מוציא תא העובדים לחופשה מרוכזת ואין לעובד יתרת חופשה - יש לשלם לו שכר רגיל ואין ליצור יתרת חופשה שלילית. ימי חול המועד הם ימי עבודה רגילים אלא אם יש הסכם הקובע אחרת.

      • תודה על התגובה המהירה-המשך.
        אייל | 14/09/2009 10:34

        אך מה זה אומר,שכן אני נמצא בימי חופשה שלילים בתלוש,וזהו ארגון גדול שאני מאמין שעושה הכל לפי הספר.כמוכן מה המדיניות לגבי חופשה שאני רוצה לצאת ביוזמתי ואין לי יתרה (או כמו במקרה שלי -יתרה שלילית) האם יתכן שעל ימי החופשה היזומים אאלץ לשלם.שוב תודה.

        • יתרת חופשה שלילית
          עו"ד רענן קריב | 14/09/2009 10:57

          יש לזכור את העיקרון הבסיסי והוא - שהמעסיק הוא הקובע את מועדי החופשה, בהתאם לצרכי העבודה. כמובן שחובת תום הלב חלה, וראוי להתחשב בעובד, אך אין חובה לתת לעובד חופשה במועד הנוח לו. על פי החוק, כרגע אין לך יתרת חופשה (כאמור, אין להכניס עובד ליתרת חופשה שלילית), ולכן המעסיק אינו חייב לאפשר לך לצאת לחופשה במועד שתבחר.