התפטרות עקב עיכובים בתשלום השכר

  • התפטרות עקב הלנת שכר
    נג | 14/09/2009 02:06

    שלום רב, אני פונה בשם חברתי, שעובדת במקום עבודה בעשרת החודשים האחרונים באופן חד שבועי בסופי שבוע כאשר היא עובדת משמרת אחת - שתיים בשבוע ומקבלת שכר לפי שעה. את המשכורות היא קיבלה באופן לא סדיר, המקרה ה"טוב" ביותר היה כשהיא קיבלה את המשכורת ב20 לחודש העוקב אחרי החודש עבורו שולמה המשכורת ובמקרה הגרוע עדיין לא קיבלה את משכורת יוני (!) ואת החודשים שאחריו. כמו כן, כששאלה כל פעם לגבי המשכורות הודיעו לה כל פעם שהמשכורות יהיו מוכנות שבוע הבא, דבר שכמובן לא קרה. אין בכוונתה להמשיך לעבוד שם והיא מתעתדת להודיע על התפטרותה עם הודעה מוקדמת של שבועיים, כמובן תוך כדי דרישה לקבלת הכסף שחייבים לה. יש לי מספר שאלות בעניין: 1. האם בכלל עליה לתת הודעה מוקדמת עקב העובדה שתנאי ההעסקה שלה סבלו הרעה מוחשית (הלנת שכר)? 2. אם עליה לתת הודעה מוקדמת, האם שבועיים זה מספיק, או אולי יותר מדי והאם עליה להגיש אותה בכתב? 3. אם עליה להגיש בכתב והיא לא תהיה במקום העבודה עד סוף השבוע ובינתיים תודיע טלפונית על התפטרותה, האם מועד ההודעה המוקדמת יחל מההודעה הטלפונית או מהגשת ההודעה בכתב? 4. האם היא זכאית לפיצויי פיטורין עקב התפטרות בשל הרעת תנאי עבודה או שאין לה מספיק ותק?

    • התפטרות עקב עיכובים בתשלום השכר
      עו"ד רענן קריב | 14/09/2009 09:14

      1. כן. 2. אינני יודע מנין נולדה האגדה האורבנית על "שבועיים הודעה מוקדמת". חברתך חייבת לתת יום לכל חודש, משמע - 10 ימים קלנדאריים. 3. לפי החוק הודעה מוקדמת היא בכתב. אפשר לשלוח מכתב רשום, פקס או מייל (ולשמור את התיעוד). 4. לא. בהתפטרות - רק לאחר שנה אפשר לדבר על פיצויי פיטורים. ולפני שמוסרים הודעה מוקדמת יש להתריע בפני המעסיק ולאפשר לו לתקן את ההפרה בטרם מתן הודעת התפטרות.