מכתב פיטורים- דיני עבודה

  • מכתב פיטורים רטרואקטיבי
    דנה | 13/09/2009 21:27

    אם במהלך כמעט שבועייים וחצי, המקום עבודה שבו אני עובדת כבר שנה, לא קוראים לי לעבודה ואומרים לי שכרגע אין להם עבודה בשבילי. כשדיברתי עם המנהלת היא אמרה לי שכרגע אין לה משהו ואם אני רוצה היא תוציא לי מכתב פיטורים. השאלה שלי היא: אם בימים הקרובים היא שולחת לי מכתב פיטורים, האם היא יכולה לכתוב לי אותו רטרטאקטיבי מהיום שבו הפסיקו לקרוא לי ולתת לי את התשלום על ההודעה המוקדמת באותם ימים (שבועיים) ואת ההפרש לשלם לי. או שעל המכתב צריך להיות רשום התאריך של היום שהוא מתקבל ואז היא גם צריכה לשלם לי את הימים שישבתי בבית לחינם וגם לתת לי שבועיים הודעה מוקדמת?

    • מכתב פיטורים- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 14/09/2009 09:24

      מכתב הפיטורים צריך להתקבל בזמן אמת ולא רטרואקטיבית ועל כן על הפיטורים נכנסים לתוקף מרגע קבלת מכתב הפיטורים. מיום קבלת המכתב את זכאית להודעה מוקדמת. אם לא קראו לך לעבודה וטענו שאין עבודה בשביל את זכאית לשכר גם עבור תקופה זו.

      • המשך
        דנה | 14/09/2009 10:18

        תודה על התשובה וסליחה על כמות השאלות, פשוט אני בשבועיים האחרונים נמצאת במצב של חוסר ודאות לגבי הזכויות שלי וחשוב לי לדעת מה הם. בכל אופן, הייתי הבוקר בהסתדרות ושם נאמר לי שמותר להם לתת לי מכתב ושההודעה המוקדמת היא מהיום שבו הפסיקו לתת לי עבודה, כלומר מה - 24.8 ולתת לי שבועיים תשלום (מכתב רטרואקטיבי). אני לא יודעת אם הסיבה שהם אומרים את זה היא חוסר ידע או ראש קטן. אבל זה פשוט מבלבל מאוד הדקויות האלה, ובימים הקרובים בטח יגיע לי מכתב הפיטורים ואני לא יודעת עם איזה כיוון ללכת. האם יכול להיות שיש אמת במה שההסדרות אמרו לי? או שכדאי לי להפעיל עו"ד פרטי/לבד ולדרוש את כל הזכויות? תודה מראש,