תחילת העסקה- דיני עבודה

  • תחילת העסקה
    מאיה | 13/09/2009 12:50

    שלום רב, אני אמורה להחיל לעבוד בעבוה חדשה בזמן הקרוב (סוכם באופן טלפוני ובעת הראיון לעבודתי) ועדין לא חתמתי על חוזה העסקה-שאמור היה להיחתם עם תחילת עסקתי, אך חתמתי על 101 וטפסים נוספים. היום התקשרו אלי שהחליטו לדחות את העסקתי למועד מאוחר יותר (ולא ידוע בדיוק) ברצוני להדגיש שבעקבות כך הורדתי את שעות העבודה במקום עבודתי הנוכחי וכעת לא אוכל להתפרנס כפי שצפיתי. מה ניתן לעשות במקרה זה והאם זה חוקי וקביל? תודה מראש מאיה

    • תחילת העסקה- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 13/09/2009 13:09

      אם בעקבות התחייבויות המעסיק הפסדת מקום עבודה חלופי, זאת גם ללא שחתמת על חוזה העסקה (הסכם עבודה לא חייב להיות בכתב), את זכאית לשכר מהיום שבו היית אמורה להתחיל את עבודתך ולכל הפחות את זכאית להשבה של נזקייך. הודיעי בכתב למעסיק כי עזבת מקום עבודה בהתאם להודעתם וכי את מצפה להתחיל לעבוד באופן מיידי.

      • תודה על התשובה המהירה אך עידכון
        מאיה | 13/09/2009 13:16

        לא עזבתי אלא ירדתי למחצית משרה בעקבות כך. (עד כה עבדתי במשרה מלאה)

        • אין הבדל. את השינוי עשית בשל התחייבויות החברה.  לת
          עו"ד בן נתן שי | 13/09/2009 14:03