פיטורים- דיני עבודה

  • פיטורים
    דנה | 10/09/2009 14:10

    מה - 24.8 אני לא עובדת, כי המנהלת אמרה לי שאין לה משהו בשבילי כרגע והיא אמרה לי שהיא תעדכן אותי אם יש לה משהו בשבילי. ב - 1.9 התקשרתי אליה ושאלתי אותה אם היא מצאה לי כבר משהו, והיא אמרה שלא. אז אמרתי לה שאם היא לא מעסיקה אותי יותר אז שתתן לי מכתב פיטורים שאני אוכל להמשיך הלאה/לחתום אבטלה ולקבל את הזכויות שלי. והיא אמרה שהיא תבקש מהנהלת חשבונות להוציא לי מכתב סיום חוזה. חשוב לציין שבעבודה אני עובדת בדיוק שנה. השאלות שלי הן: 1) האם היא צריכה לשלם לי על הימים שאני יושבת בבית ואין לי מכתב פיטורים כדי לחתום אבטלה ואיך מחשבים את זה? 2) התראה מראש - ממתי מתחילה ההתראה מראש, מהיום שמקבלים מכתב פיטורים או מהיום שאומרים לך שאתה לא ממשיך (גם אם זה לא במפורש)? מה זה אומר מבחינתי (כספית) שהיא לא נתנה לי התראה מראש? תודה מראש, דנה

    • פיטורים- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 11/09/2009 00:01

      1. כן 2. מיום קבלת המכתב 3. או שתעבדי בפועל או שתשלם על ימים אלו

      • המשך לשאלה הקודמת
        דנה | 11/09/2009 10:27

        ראשית כל תודה על התשובה הקודמת. יש לי שאלות נוספות שקשורות באותו עניין: 1) האם אני צריכה להתקשר למנהלת ולדרוש מכתב פיטורים (בהקשר לשאלה 1 הקודמת) או שזה באחריותה לדאוג לי לזה? 2) אם אני מקבלת מכתב פיטורים ביום א', ואנחנו נכנסים לחגים ויש לי שבועיים לתת לה ימי עבודה על הודעה מוקדמת. בחגים היא נותנת לכל העובדים מתנה לחג (שוברים), האם מותר לה לא לתת לי ובעצם להפלות אותי למרות שבפועל אני עוד עובדת שלה? תודה מראש, דנה