תביעה- דיני עבודה

  • שכר בעייתי
    בר | 10/09/2009 11:53

    שלום רב , בעלי עבד בחברת שמירה "מודיעין אזרחי" מזה שנתיים וחצי . לפי הסכם קיבוצי צו הרחבה - שאין לי מושג מה זה אומר בכלל. כמו כן עליי לצין כי בתקופת העסקתו עבד 4 משמרות בשבוע ומעולם לא קיבל דמי הבראה חופשה מחלה וכדומה.לפניי 3-שבועות עברנו דירה למושב בצפון העולה מעל 60 ק"מ מיזור המרכז מושב חקלאי.שלחנו מכתב למעסיק על הודעה מעבר דירה שכן דינה כדין מפוטר וזכאי לקבל את זכויותיו בעת סיום יחסי עובד ומעביד.מיותר לצייין שעבר זמן מה ולא קיבלנו כל התייחסות למכתב שנשלח לא בע"פ ולא בכתב.ברצוני להוסיף כי בכוונתי לשלוח להםמכתב שבו ארשום כי העדר תשובה מהם אינה נותנת לי אפשרות נוספת אלא לפנות לבית דין לעבודה. כמו כן, הנסעיות ששולמו לבעלי היו בתוך שכר השעתי שלו שזה אומר 1 לכל שת עבודה ככל שכן אם עבד 5 שעות באתה משמרת אינה מכסה את הנסעות שעשה לצורך עבודתו.האם זה חוקי?וזה אינו מצוין בחוזה העסקה שלו.האם על כך נכלל הסכם קיבוצי? אודה לך אם תתן לי קצה חוט בנושא אם יש עילה לתביעה אם הנסיעות שולמו כחוק.ואם העדר תשובה נחשבת להלנת פיצויי פיטורין. אודה להתיחסותך המהרה.

    • תביעה- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 10/09/2009 23:54

      ראשית הייתי ממליצה לכם לפנות לייעוץ עו"ד ע"מ לברר את כל הזכויות המגיעות לו לאחר מעבר על כלל התלושים ועל החוזה לא ניתן לענות על שאלותייך בלי לראות אותם באופן כללי ניתן להכניס דמי נסיעה לשכר הכולל אך יש לראות את החוזה בעניין מכל מקום עפ"י חוק הוא מחויב לשלם את הפיצויי םיטורים רק לאחר חצי שנה שתגורו במושב ולעניין דמי הבראה וכו' עליו לשלם.