עובדת שלא מגיעה- דיני עבודה

  • עובדת שלא הגיעה מבלי להודיע
    מאיה | 10/09/2009 09:12

    אני מנהלת גן ילדים. היה לי עימות אתמול עם אחת העובדות (בהריון בחודש שמיני) שנתפסה בשקר. הטחתי בפניה את השקר. ומאז היא מסרבת לדבר איתי ואת כל עניני העבודה היא מנהלת באמצעות עובדות אחרות. הבוקר היא לא הופיעה לעבודה מבלי להודיע דבר. לאחר שעה יצרנו קשר עם בעלה (שכן אין לנו דרך אחרת להשיג אותה) והוא אמר שאינה חשה בטוב. כששאלנו למה לא הודיעה אמר שאין לה דרך להודיע טלפונית. בקשנו לדעת אם היא תגיע מחר, שכן נוכחות של כל בת צוות חשובה לתפקוד מאוד אבל הוא סרב ליידע אותנו. מה עושים? האם אי הופעה לעבודה נחשבת כהתפטרות ללא הודעה מוקדמת?

    • עובדת שלא מגיעה- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 10/09/2009 23:47

      אם יש לה אישור מחלה והיא מעבירה לכם אותו אז זו זכותה. באופן עקרוני אתם רשאים לדרוש שרופפא ממטעמכם יבדוק אותה ואם אתם מגלים שהיא לא באמת חולה אז זה גם יכול לעזור לכם. הוציאו לה מכתב ברור כי פעם הבאה שלא תגיע מבלי להודיע על כך ו/או שלא תודיע לכם שהיא חולה מייד עם קבלת אישור המחלה תחשב העדרותה כהתפטרות מצדה.