אפשרי

  • שאלה לגבי התפטרות
    לילי16 | 09/09/2009 17:30

    שלום אני עובדת בחברה ידועה כבר שנה וחצי בחברה חלק מהבנות עובדות אחהצ וחלק לפעמים ואני בדכ לא עבדתי רק לעיתים רחוקות שפנה אלי המנהל הישיר שלי לפני שבועיים הוא התקשר וביקש שוב ואני באופן חד משמעי שלא מכיוון שאין לי מי שישמור על הילדים שבדכ היו עושים זאת ההורים שלי בתקופה הזו גילו לאבי מחלה קשה ולכן הדברים השתנו והם לא זמינים מבחינתי כשסירבתי החל ויכוח ולבסוף התפטרתי שאלתי היא האם אני יכולה להציג זאת כהתפטרות עקב מצב בריאותי קראתי שאפשר להתפטר כשהורה חולה ולקבל פיצויים אשמח לתשובתכם בהקדם האפשרים כי נשארו לי רק עשרים יום לעזיבתי את החברה

    • אפשרי
      עו"ד רענן קריב | 10/09/2009 10:45

      אפשר להתפטר בזכאות לפיצויי פיטורים אם התפטרות היא לרגל מצב בריאותו של בן משפחה, והורה נחשב בן משפחה לצורך העניין. יש להראות שהמימצאים הרפואיים , תנאי העובדה ושאר הנסיבות מצדיקים את ההתפטרות. במקרה שלך נראה שיהיה קשה להוכיח את תחולת הסעיף, שכן לפי דברייך התפטרת עקב ויכוח סביב נושא של עבודה אחר הצהריים, בלי קשר למצב בריאותו של אביך.