אני לא עורך דין אך זה כעובד שגם סבל מזה

  • מתי מגיע רק 100% על שעות נוספות?
    רמי | 08/09/2009 07:05

    בני עובד בחברה מסויימת 4 ימים בשבוע (9 שעות יומיות) , מעת לעת הוא נדרש לעבוד גם את היום החמישי (כיום מלא) ונאמר לו שיקבל תמורתו כשעות נוספות,למיטב הבנתי עבור אותו יום הוא אמור לקבל 125% לשעתיים הראשונות ו- 150% לשאר השעות.האם אני צודק?

    • אני לא עורך דין אך זה כעובד שגם סבל מזה
      ליאור | 08/09/2009 09:32

      להלן הכלל מהעולה ליורד: 1. הסכם כתוב - ורק כתוב שהוא מעניק יותר מהמינימום בחוק - עדיפות ראשונה. 2. החוק (למעט מגזרים ספציפים כגון שמירה ששם זה אחרת או עובדי מדינה)- עד 43 שעות שבועיות רגילות - 100% (30 דקות הפסקה ביום לא תחשב כחלק משעות העבודה, אך חייבים להעניק אותה על כל 6 שעות). עבר בנך את ה-43 שעות שבועיות הרגילות של 100% ישר עובר ל- 125% ו- 150% אך לא יותר מ- 15 שעות נוספות בחודש (למעט הסכמים ספציפים שאושרו על ידי השר- לרוב שר העבודה ורווחה). כל יום בו בנך עובד מעל 9 שעות (הכוללת בתוכה הפסקה של חצי שעה) חייב הוא לקבל על השעתיים הראשונות 125% ולאחר מכן 150%. יש הטוענים שגם אין להעסיק אדם מעל 12 שעות ביום בחלק מהמגזרים. אך בפירוש אסור מצב בו השעות הנוספות יהיו מעל 15 בשבוע. כלומר סך השעות בשבוע לא יעלו על 57 שעות עבודה. אם בחוזה נכתב בפירוש שיעבוד 4 ימים בשכר רגיל וביום ה- 5 יחשבו כל השעות כשעות נוספות אזי הדין הוא דין החוזה. ובכך מפרה החברה הפרה ממשית (לשיקולו של בית המשפט). עליו להודיע בכך בכתב למעסיק כי הוא מפר את ההסכם ובינך מבקש את הכסף שמגיע לו. אם לא יענה בפרק זמן סביר (30 ימים) המעסיק למכתב, תהיה עילה ממשית לתבוע בבית הדין לעבודה (וגם לזכות בכך). סדר דין מקוצר זה עד כ- 23,000 שח ומעל זה פרוצדורה שלמה. בהצלחה!

      • לא מדוייק ומיותר
        עו"ד רענן קריב | 08/09/2009 12:49

        הדיסרטציה הזאת לא מדוייקת, מיתרת ועלולה להטעות אף שהשורה האחרונה שלה נכונה בעיקרון. אם עובד עובד בשיעור משרה מסויים והוא נדרש לעבוד מעבר לשיעור המשרה - אלה שעות נוספות שעליהן זכאי העובד לתגמול על פי הקבוע בחוק.

    • כן.  לת
      עו"ד רענן קריב | 08/09/2009 12:47

      • זה לא מטעה
        ליאור | 08/09/2009 15:26

        אכן המינימום זה 125% ו- 150% כמובן שהמעביד יכול לקבוע גם 200% ו-400% אך המינימום זה המינימום. ומסכים עם עורכת הדין המכובדת לגבי התשובה הקצרה. הבעיה שתמיד יגיד מהצד השני עורך דין ולכן צריך להיכנס לתוך נברי החוק כך שתפיל כל טענה של הצד השני

        • איפה יש כאן עורכת דין מכובדת?  לת
          עו"ד רענן קריב | 08/09/2009 16:31