זכויות לאחר התפטרות- דיני עבודה

  • זכויות לאחר התפטרות
    רונן | 06/09/2009 22:57

    לפני כחודשיים עזבתי מקום עבודה לאחר כ 5 חודשים בתפקיד איש מכירות. בתקופה זו סגרתי עסקאות שהועברו לביצוע סופי עוד לפני שעזבתי את החברה. רוב המכריע של גביית התשלומים התקבל לאחר עזיבתי. מהחברה נמסרה לי התשובה הבאה: 1. כל התשלומים שמגיעים לי שולמו לי 2. קיבלתי עמלות מעסקאות שלא עבדתי עבורם מתוך רצון טוב. בנוסף, לא קיבלתי פיצוי על 5 ימי עבודה (הוא ביקש שאעזוב לאלתר ואני רציתי לעבוד את אותם חמישה ימים) שאלותי: 1. האם אני רשאי לקבל את העמלות על העסקאות בעבורם עבדתי ועמלתי? אני מרגיש שזו התחמקות של המעסיק. 2. האם זה נכון ל"התחשבן" על סכום כזה או אחר שניתן לי מיוזמתם? אשמח לתשובתך, בברכה, רונן

    • זכויות לאחר התפטרות- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 07/09/2009 10:58

      אתה זכאי לקבל את העמלות על העסקאות בהם עבדת. יחד עם זאת, אם קיבלת תשלומים שלהם לא היית זכאי החברה יכולה לקזז את הסכומים שניתנו לך מהסכומים שהם עדיין צריכים לשלם לך.