התפטרות בזמן הריון- דיני עבודה

  • התפטרות בזמן הריון
    רעיה | 06/09/2009 16:25

    שלום רב, 1. רציתי בבקשה לשאול, אשה שבהריון אשר עובדת מעל 8.5 שנים באותו מקום עבודה, מעוניינת להתפטר עקב הריונה, מאחר וקשה לה מאוד להמשיך בעבודה, למרות שהיא עובדת במשרד עו"ד כמזכירה כל יום 6 שעות. האם היא זכאית לפיצויי פיטורין? 2. ראיתי בחוק אשה שיולדת ומתפטרת ממקום עבודתה תוך 9 חודשים מיום הלידה אכן זכאית לפיצויי פיטורין, השאלה מתי אשה צריכה להודיע למעסיק על כוונתה להתפטר. 3. במידה ואשה יוצאת לחו"ל ופתאום ילדה בחו"ל, ובמקרה כזה כשאשה מתפטרת ממקום עבודתה, האם במקרה כזה היא זכאית לפיצויי פיטורין? אשמח לקבל תשובות רב תודות רעיה

    • התפטרות בזמן הריון- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 06/09/2009 16:32

      אישה אשר ילדה יכולה להודיע למעסיקה תוך 9 חודשים ממועד הלידה כי היא מפסיקה עבודתה לשם הטיפול בילד. בעשותה כן תהיה זכאית לפיצויי פיטורים. גם מעבר לעבודה נוחה יותר מבחינת זמניות ההורה יכולה להקנות זכאות לפיצויי פיטורים. אם האשה לא חזרה מחופשת הלידה על מנת לטפל בילד היא צריכה ליתן הודעה מוקדמת של 30 יום. השאלה של חו"ל אינה ברורה- טיול? חל"ת? למה הכוונה?