התפטרות

  • פיטורין או התפטרות?
    מאיה | 06/09/2009 14:36

    אני בעלת גן ילדים. בשבוע השלישי של חודש אוגוסט החלטתי על שיבוצים לשנת הלימודים הקרבה. אחת העובדות הודיעה לי שהשיבוץ אינו מתאים לה, והיא מעונינת לעזוב את העבודה הסברתי לה שערכתי את השינוי מכיוון שאני מאוד מעריכה אותה ואת עבודתה ומאחר ואני זקוקה ל"שחקנית חיזוק" בצוות אליו שיבצתי אותה. הצעתי לה לשקול את העזיבה לאחר שתרגע. לאחר כמה ימים התקשרתי אליה, והיא הודיעה לי שלא תעזוב בלי פיצויים ושמאותו רגע היא תעשה הכל כדי שאפטר אותה. חשבתי שהיא כעוסה ולכן אומרת את הדברים. מהיום הראשון ללימודים (1/9) היא אכן לא מבצעת את המשימות המוטלות עליה, יושבת ללא מעש, ודואגת לספר לכל בנות הצוות שלה שהיא לא מתכוונת לעבוד עד שאפטר אותה. חיכיתי כמה ימים, תוך מחשבה שהיא תרגע ותחזור לתלם. היום היא כבר התחילה להכפיש את שמי ואת שם הגן. יש לציין כי כל הפעילות במקום מתועדת בטלויזיה במעגל סגור, כמו כן, ערכתי איתה היום שיחה, אותה הקלטתי ובה היא אומרת במפורש כי היא עושה הכל כדי שאפטר אותה. מצד אחד - לא מדובר בסכום גדול, ולומר את האמת - מדובר בעובדת שמאוד הערכתי את תקרית זו. מצד שני - אני תוהה מה יהיו ההשלכות של "כניעה" מסוג זה מבחינת התנהגות שאר בנות הצוות (אני מעסיקה 30 עובדות). האם חוסר התפקוד שלה מאפשר לי לראות בה כמתפטרת?

    • התפטרות
      עו"ד טל גוטרמן | 06/09/2009 14:47

      על מנת לתת לך תשובה רצינית אבקש לדעת עוד פרטים: כמה זמן העובדת מועסקת אצלך? האם היא עובדת במשרה מלאה? האם שולמו לה יתר זכויותיה הסוציאליות? תשובות לשאלות אלו יסייעו בידי ובידייך להגיע להחלטה מושכלת. ליתר ביטחון תנסי לקבל מאחת האמהות תצהיר או נייר בו תספר מה העובת אמרה לה. יש מצב לפיו את תוכלי לפטרה ואף לתבוע אותה על נזקייך, או לפחות לאיים לעשות כך והעובדת תתקפל ותיסוג.?

      • תודה
        מאיה | 06/09/2009 15:00

        ראשית, תודה על התגובה המהירה. העובדת מועסקת אצלי שלוש שנים וחודשיים. עד כה עבדה במשרה מלאה ומאז אחד בספטמבר היא מבקשת כל יום להשתתחרר בשעה 13:00. כל הזכויות משולמות כסדרן - פנסיה, פיצויים וכו'. הדברים שהיא אמרה נאמרו לבנות צוות אחרות - וכל אחת מהן מוכנה לתת בידי תצהיר על כך.

        • פיטורין
          עו"ד טל גוטרמן | 06/09/2009 15:09

          ראשית, קחי תצהיר מהבנות, ותגידי שאת עומדת לתבוע את העובדת, זה יועיל וגם ירתיע אותן לעתיד ותראי להם לפחות עד כמה שאת רצינית.... שנית, בטוחני שאחת הבנות תדליף העניין לעובדת הסוררת ובכך תבואי על משאלתך כיוון שהיא לר תיקח צ'אנס שתתבעי אותה . אנא עדכני.

          • סיום הפרשה
            מאיה | 09/09/2009 06:23

            עו"ד טל שלום. רציתי לומר תודה. העצה שלך הועילה מאוד. נהגתי לפיה, העובדת התקפלה וחזרה לעבוד כהרגלה. שוב תודה

            • סוף הפרשייה
              עו"ד טל גוטרמן | 09/09/2009 09:19

              מאיה שלום, אני שמח שהצלחתי לסייע. דעי כי הרווחת פעמיים, גם יתר העובדות שהיו מעורבות יידעו שאת לא פריירית. בברכת חג שמח לך ולבני ביתך, עו"ד טל גוטרמן

    • התפטרות או פיטורים- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 06/09/2009 16:55

      לא, אינך יכולה לראות בה כמתפטרת ואולם בנסיבות שתיארת ייתכן שכאשר תפטרי אותה פיצויי הפיטורים יישללו ממנה. על מנת שכך יהא עלייך להתריע בפניה בכתב על התנהגותה. אם זו לא תשנה את התנהגותה תוכלי לפטר אותה ובית הדין יצטרך להחליט אם בנסיבות אלו ניתן לשלול את פיצויי הפיטורים שלה.