משתתף בצערך

  • העברה לתפקיד אחר בארגון
    חן | 04/09/2009 00:02

    שלום רב. אני עובדת עירייה כסייעת בביה"ס עם גילאי גן וכיתות א' כבר 5 שנים. לפני כחצי שנה ילדתי תאומות אך לצערנו הרב , אחת מהתאומות נפטרה בלידה. (רשלנות) . בעוד מספר ימים אני אמורה לחזור לעבודה אך בית הספר בו הייתי אמורה לעבוד נסגר והאופציה מבחינת העירייה היא לשלב אותי בגני ילדים - משהו שאני מתנגדת בכל תוקף. הבטיחו לי שיעזרו לי להתגבר על המשבר אבל כרגע שמגיע "רגע האמת" הודיעו לי שאני משובצת לעבוד בגני ילדים. אני מרגישה בכל ליבי שאיני מסוגלת בשום אופן לחזור לעבוד עם ילדים מבחינה רגשית. אגב, אני עובדת במעמד קבוע בעירייה. יש לי כישורים וניסיון רב מהעבר בתחום המחשבים, מזכירות והנהלת חשבונות ,תעודות מתאימות וכו' .יש לי איפה לתרום. רצוני כעת הוא להשתלב בתפקיד מזכירותי בעירייה - דבר שיקל עליי מאוד להתגבר על המשבר הנורא שפקד אותי. שאלתי: האם אני יכולה לעמוד על כך שאיני מסוגלת לעבוד עוד עם ילדים ולבקש העברה (ניוד עובדים) או שהתנגדותי יכולה לשמש נגדי בפיטורין מצידם וכו'? האם הם חייבים למצוא לי תפקיד חלופי עקב בקשתי ?אני מתחבטת עם עצמי ולא יודעת מה לעשות. אין לי רגע מנוחה . אנא עיזרו לי בשאלתי. תודה רבה

    • משתתף בצערך
      שיר ורד | 04/09/2009 08:35

      העיריה מחויבת להחזיר אותך לתפקידך הקודם או לתפקיד דומה.היאא יננה מחויבת לאפשר לך לעשות הסבה לתפקיד אחר.את יכולה לפנות לועד העובדים ולנסות להפעיל לחצים דרכם, מן הסתם זה לא המקרה הראשון שעובד מבקש העברת תפקיד מסיבות אישיות ומשפחתיות ויש להם ניסיון בטיפול בכך.אם העיריה הציעה לך עבודה מתאימה ואת מסרבת לכך, מבחינת חוק עבודת נשים, העיריה רשאית לפנות למקפחת על עבודת נשים ולבקש את פיטורייך, לפרט את השתלשלות העניין, לציין אלו תפקידים הוצעו לך ואם המפקחת תאשר את הפיטורים העיריה תוכל לפטר אותך, כפוף לזכויות המגיעות לך מן הסתם מכח ההסכם שלפיו את עובדת (אישי או קיבוצי).יתכן אפילו שלעיריה סמכות לשבץ אותך בתפקיד מתאים ואם את מסרבת עלייך להתפטר. אם בית הספר לא נינ נסגר והיו מורים לך לחזור לתפקידך הקודם אין ספק שזה היה המצב.

      • העברה לתפקיד אחר
        חן | 04/09/2009 14:25

        אך אני לא רוצה שיפטרו אותי. רק אם לא תהיה ברירה , אחזור. מצד שני, אם אני אומרת להם שאני לא מסוגלת לעבוד עוד עם ילדים , אז אין דרך חזרה. אני לוקחת פה ריזיקה גדולה .

        • אופציות נוספות- דיני עבודה
          עו"ד לילך אקרמן | 05/09/2009 13:52

          אכן כפי שכתב שיר ורד הם לא מחויבים לכך את יכולה להתפטר לשם טיפול בילדה שבבית ואז ההתפטרות תהיה בדין מפוטר ואם מבחינה רפואית את סבורה שאת לא יכולה ויש לך אישור רפואי על כך את יכולה לפנות לרופא תעסוקתי ולבקש ממנו אישור כי אינך יכולה לעבוד עם ילדים ואז או שישבצו אותך בתנאים שתוכלי או שיפטרו אותך.