תשובה

  • שעות נוספות
    למ | 03/09/2009 18:17

    הפניה:אני עובד 6 ימים בשבוע 7 שעות ביום אני עובד כ-15 שנה כפקח ועובד שעות נוספות כל השנים לא היה בעייה ועבדתי 100 שעות נוספות 80 ,70 ולפעמים גם 7 ימים (מוצאי שבת או שבת)אני רוצה לעבוד לא הייה חובה כי זה משפר את השכר ואין לי תלונות על האחוזים שאני קיבלתי היום יצא הנחייה חדשה לא לעבוד יותר מ-60 שעות נוספות לפי חוק שעות עבודה ומנוחה האם זה נכון או שיש שימוש חד צדדי מהמערכת ואם אני רוצה להמשיך יש בעיה בנוסף מה לגבי ההסכם משנת 98 עם ביבי שאין לגרוע ממה שהיה לפני 98 זה לא עובד במקרה כזה

    • תשובה
      שיר ורד | 03/09/2009 23:52

      למעביד זכות לאסור על עובד לעבוד שעות נוספות או להגביל את מספר השעות הללו.לפי הפסיקה אין שינוי כזה נחשב להרעת תנאים.החוק תמיד אסר להעסיק עובד יותר מ 15 שעות נוספות בשבוע. חבל שהמעביד נזכר רק עכשיו לקיים את החוק, אך בודאי שאינך יכול לכוף אותו להמשיך ולעבור על החוק.מה הקשר לביבי?

      • למ
        שעות נוספות | 04/09/2009 11:27

        בשנת 98 היה הסכם לגבי דור א ודור ב וכל התנאים כל ההסכמים שאי אפשר להוריד לאחר שנה זו וגם אי אפשר לתת לעובדים חדשים את מה שיש לעובדים ותקים (פנסיה תקציבית ,צוברת ועוד )האם משהו שקבלנו לפני 98 ורוצים להוריד היום לאחר ההסכם זה לא נוגד את ההסכם

        • ע"מ לתת תשובה רצינית יש לבחון את ההסכם ואת אופן התשלום וכו'
          עו"ד לילך אקרמן | 05/09/2009 13:22

          תשובתו של שיר ורד מנומקת ונכונה