חופשה בתשלום- דיני עבודה

  • חופשה בתשלום
    יבגני | 03/09/2009 16:10

    רענן שלום שוב , לאחר בדיקה קטנה בחוקים עליתי על כמה דברים המוגדרים בחוק : (ג) שכר-עבודה לענין סעיף (ב) הוא כל תמורה, בכסף או בשווה כסף, המשתלמת לעובד על-ידי המעביד בעד שעות-העבודה הרגילות, זולת אם נקבע אחרת בהסכם קיבוצי שאושר לענין זה על-ידי שר העבודה. סכום המשתלם . לפני מעבר לתפקיד הנוכחי בתלוש הופיע כי אני עובד שעתי באותה צורה כמו שמופיע היום רק שהיום השכר השעתי יותר גבוה . לפני מעבר לתפקיד החדש לא הוצגה בפניי העובדה שיום החופשה שלי יחושב בצורה אחרת . האם מעביד יכול לא להיות גלוי איתי ב100% ורשאי לא להסביר לי לגבי הורדה בתשלום חופשה . אולי זאת הלנת שכר ? תודה מראש על תשובתך .

    • חופשה בתשלום- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 05/09/2009 13:16

      ראשית לא מדובר בהלנת שכר אבל לא ברורה שאלתך מה פירוש לא להיות גלוי איתך רכיב החופשה משולם בהתאם לשכר הבסיס ללא כל תוספות אין דרך אחרת לחשב זאת אלא אם יש משהו אחר בהסכם או הסדר קיבוצי

      • לא מדובר בהסכם
        יבגני | 05/09/2009 22:02

        לילך שלום , ראשית תודה על תגובתך . שנית לא מדובר בשום הסדר קיבוצי , החברה החליטה שאיש מכירות יתוגמל על יום חופשה יותר מאשר מנהל סניף . שאלתי הנוספת היא האם מותר להם לעשות את זה בלי לידעה אותי שתשלום עבור יום חופש הולך לרדת . כאשר עברתי תפקיד לא ידעו אותי בדבר . תודה מראש על תשובתך