הרעת תנאים -דיני עבודה

  • הרעת תנאי עבודה?
    גיל | 03/09/2009 12:28

    שמי גיל ואני גר באיזור הצפון. החל מיונאר 2009 הועסקתי בחברת אאוט-סורסינג, והוצבתי באופן קבוע במפעל באיזור הצפון. בסוף יולי השנה, הסתיים החוזה בין המפעל בצפון, שבו עבדתי לבין חברת האאוט-סורסינג שמעסיקה אותי. חברת האואט-סורסינג הפנתה אותי ל"פרוייקט חדש" הפעם באיזור תל השומר. ההודעה על כך ניתנה לי מעכשיו לעכשיו. התנאים נשארו אותם התנאים, למעט התשלום עבור נסיעות (קווי אוטובוס הלוך וחזור). מעבר לכך, לא היתה מוכנה החברה לבוא לקראתי בתנאים נוספים בעקבות מעבר זה. ראיתי בזאת הרעת תנאים ואפילו חמורה. מכיוון שלא הצלחנו להגיע להסכמה בנוגע לתנאים, עזבתי את העבודה ולא הסכמתי לתת למעביד שבועיים התראה כפי שביקש. אמרתי למעביד שאני מוכן לתת לו שבועיים נוספים במידה ויבוא לקראתי בתנאי ההעסקה בשבועיים אלו. כאמור, לא הצלחנו להגיע להסכמה בנוגע לתנאים. מאז, אני מנסה לקבל מהחברה מכתב הפסקת העסקה על מנת שאוכל לחתום ולקבל דמי אבטלה, אך בינתיים למרות שהביעו הסכמה עקרונית לתת לי זאת, הם די מתחמקים ממני. כך לפחות אני מרגיש. שאלתי היא, מה אוכל לעשות במידה ולא אקבל את כל מה שמגיע לי בגין הפסקת העבודה. האם ישנם דברים שהמעביד חייב לתת לי? האם יש מקום לתבוע את החברה בבית דין לדיני עבודה?

    • הרעת תנאים -דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 03/09/2009 19:50

      באופן עקרוני, אני לא רואה פה סיבה להרעת תנאים. אם הסתיים החוזה עם המקום היו יכולים להפסיק את עבודתך אתה יכולת להפסיק לעבוד ובחרת להמשיך החברה לא מחויבת לבוא לקראתך בתנאים נוספים ובכל מקרה אתה היית מחויב לתת למעסיק את תקופת ההודעה המוקדמת גם אם אכן מדובר בהרעת תנאים יש כללים כיצד פועלים וזה לתת התראה בכתב ואז גם לת הודעה מוקדמת. הם יכולים לטעון שאתה התפטרת בכל מקרה, מכתב סיום יחסי עובד מעביד ותקופת העסקה הם מחויבים לתת לך ובמידת הצורך ניתן לפנות לביה"ד.