ימי חופשה-דיניע בודה

  • ימי חופשה לעובד לפי שעה
    אורן | 31/08/2009 10:36

    שלום רב, שאלה אשר מצאתי לה מעט תשובות, וסותרות: אני עובד לפי שעה. אין שום קביעות בכמות השעות החודשיות, אשר נעות בין אפס שעות עד למאתיים בחודש. שאלתי היא - כיצד לחשב את ימי החופשה המגיעים לי כל שנה? כמו כן, אציין כי בחוזה שלי כתוב כי מגיעים לי 10 ימי חופש - האם יש לכך תוקף, אם בחוק כתוב אחרת (יותר או פחות)? לבסוף אציין כי יש לי ותק של חמש וחצי שנים במקום העבודה. אשמח לקבל קישור ללשון החוק המדוייקת, כך שאוכל להציג זאת בפני המעביד. תודה

    • ימי חופשה-דיניע בודה
      עו"ד בן נתן שי | 31/08/2009 15:18

      ימי חופשה הם פונקציה של מספר ימי העבודה בפועל. אם במשך שנת עבודה עבדת למעלה מ- 200 יום אתה זכאי למלוא ימי החופשה. אם פחות אתה זכאי באופן יחסי ל- 200 ימי עבודה.. אם אתה בעל ותק של 5 שנות עבודה אתה זכאי לכל הפחות ל- 12 ימי חופשה בשנה (אם עבדת 5 ימים בשבוע. אם שישה- 14 יום) וזאת על פי חוק חופשה שנתית. הוראות אחרות יכולות רק להיטיב על מספר ימי החופשה האלו.